Oslo 20230608. Nødetatene rykket ut etter en melding om en mann som følte seg uvel etter å ha fått noe flytende på armen. Det etterforsker om noen har blitt utsatt for et giftig stoff.
Politiet tror at Bøler-tenåringen laget giftstoffet selv.

Giftsiktet tenåring i Oslo varetektsfengsles i to nye uker

Tenåringen som i forrige uke ble pågrepet, siktet for å ha fremstilt gift i en leilighet på Bøler, ble fredag varetektsfengslet av Oslo tingrett i to nye uker.

Publisert

Han pålegges brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden.

Fredagens fengslingsmøte gikk som kontorforretning, det vil si at fengslingen ble behandlet uten fysisk oppmøte.

Oslo tingrett har forbudt offentlig gjengivelse av hele avgjørelsen, som betyr at det kun er slutningen som er offentlig.

Satte allmennheten i fare

Det var torsdag i forrige uke at gutten ble pågrepet på Bøler etter at politiet hadde fått melding via AMK om at en tenåring følte seg uvel noen timer etter at han fikk et flytende stoff på armen. Dagen etter ble han fengslet i én uke.

Gutten er siktet for å ha satt allmennheten i fare.

Stoffet det er snakk om, er ricin. Stoffet er svært giftig og farlig, og ved forgiftning er dødeligheten høy, ifølge Store norske leksikon.

– Det tyder på at han har produsert det farlige giftstoffet på egen hånd. Det er ingenting som tyder på at noen andre er involverte, skrev Oslo politidistrikt i en pressemelding fredag i forrige uke.

Vurderer anke

Guttens forsvarer, advokat Marit Lomundal Sæther, sier at de er uenige i tingrettens avgjørelse og at de vurderer å anke.

– Vi vil vurdere å anke fordi vi fremdeles er uenig i at det er skjellig grunn til mistanke for siktelsen, sier hun.

Også etter forrige fengsling sa Lomundal Sæter at de vurderte å anke, men advokaten sier fredag at de etter en grundig vurdering falt ned på at de ikke anket.

Hun vil ikke kommentere saken ytterligere.

Ukjent motiv

Politiet skriver i en pressemelding at det er for tidlig å konkludere med hvilket motiv den siktede gutten hadde med å produsere stoffet. Dette er også noe av grunnen til at politiet har begjært ham varetektsfengslet videre.

– Siktede har forklart seg for politiet, og politiet undersøker nå om informasjonen siktede har kommet med i avhør, kan verifiseres ved andre undersøkelser, blant annet gjennomgang av digitale beslag, heter det.

Powered by Labrador CMS