Lars P. Solås er kastet ut av Frp etter nachspielet på partiets landsmøte i vår.
Lars P. Solås er kastet ut av Frp etter nachspielet på partiets landsmøte i vår.

Tidligere Oslo Frp-topp Lars P. Solås blir ikke politianmeldt av Nettavisen

Nettavisen har bestemt seg for ikke å anmelde Frps listetopp i Oslo, Lars Petter Solås, etter hendelsene på et nachspiel under Frps landsmøte i april.

Publisert

— Vi har etter en helhetsvurdering kommet til at vi ikke vil anmelde, selv om vi opplever saken som alvorlig sier sjefredaktør Gunnar Stavrum til NTB.

— Våre medarbeidere ble utsatt for vold og en utagerende oppførsel fra Lars P. Solås, men vi opplever at Fremskrittspartiet har tatt saken alvorlig og konkludert i tråd med det, sier Stavrum.

— Jeg beklager på det sterkeste

Heller ikke Dagbladet, som var det andre mediehuset med en journalist på nachspielet, valgte å anmelde Solås.

Solås har i etterkant av hendelsene beklaget oppførselen sin gjentatte ganger.

— Jeg beklager på det sterkeste til de berørte journalistene. Oppførselen som har blitt beskrevet, er åpenbart fullstendig uakseptabel, skrev Solås på sin Facebook-side sist uke.

— Det er selvsagt ingen unnskyldning at alkoholen påvirker min dømmekraft her, og jeg vil ta ansvar for min oppførsel, skrev han.

Kastet ut av Frp

Søndag ble Solås fratatt medlemskapet i partiet.

— Saken har vist at tilliten til Solås er borte gjennom atferd vi har nulltoleranse for, sa Frp-leder Sylvi Listhaug i en pressemelding.

— Det følger vi opp med vedtaket sentralstyret søndag kveld har gjort. Det skal være trygt å være blant Frp-ere i alle sammenhenger for journalister og alle andre, sa Listhaug.

Powered by Labrador CMS