Inviterer til 17. mai-fest for alle: — Mange sitter hjemme og ser andre ha det gøy gjennom sosiale medier, sier Henrik Ruud Lunner (28).

— Jeg synes ikke folk skal sitte alene på en dag som 17. mai, sier Henrik (28). Derfor inviterer han hvem som helst til fest på St. Hanshaugen

Etter å ha lest historier om andre som ikke blir invitert med på fest, ønsket Henrik å gjøre noe med saken. — Det er alt for mange som ikke blir inkludert i dagens samfunn. Det er veldig trist. Alle vil jo ha noen å feire med, sier han.

Publisert

Hver sommer pleier Henrik Ruud Lunner (28) å invitere til fest i Vigelandsparken. Der er hvem som helst velkomne. Etter å ha lest og hørt historier om folk som er alene på høytidene, ville han gjøre noe med det.

— Dessverre er vi lite inkluderende i Norge, og det er mange som ikke blir invitert med på fest på 17. mai, forteller han.

Blir rørt av responsen

På selveste nasjonaldagen inviterer Henrik til fest på St. Hanshaugen park. Her oppfordrer han hvem som helst til å komme, alene eller med venner, med eller uten alkohol.

— Jeg synes ikke folk skal sitte alene på en dag som 17. mai. Jeg har lest så utrolig mange artikler om at folk ikke blir invitert med på ting på slike dager, og det er generelt alt for mange som ikke blir inkludert i dagens samfunn. Det er veldig trist. Alle vil jo ha noen å feire med!

Henrik har laget et arrangement på Facebook. Hittil har responsen vært enorm.

— Det er veldig mange som har tatt kontakt. De sier dette er et utrolig bra tilbud, og at de skulle ønske flere kunne gjøre noe slikt. Mange synes det er kult at noen vil bruke tid og energi på noe slikt. Det er utrolig hyggelig, og jeg blir nesten litt rørt av å snakke om det, forteller Henrik.

— Det varmer hjertet mitt

Selv føler Henrik seg heldig, med nære venner og fellesskap. Etter å ha lest historier der andre har stelt i stand fester for tilfeldige mennesker, var dette midt i blinken.

— Jeg er en utadvent person som liker å treffe nye mennesker, og jeg liker å skape fellesskap. Så da måtte jeg jo gjøre dette, sier han.

Som flammer i tørt gress har initiativet spredd seg, og 28-åringen sier flere også ønsker å bidra med både beer pong bord og kubbespill. Et utested har også tilbudt gjestene gratis inngang på kvelden.

— Det føles veldig bra, og det er utrolig hyggelig med den positive tilbakemeldingen. Det varmer hjertet mitt. Dette betyr at man kan nå ut til folk, og at man kan redde noen fra å sitte alene.

Du kan finne mer informasjon om arrangementet her og her.

Powered by Labrador CMS