En vannlekkasje ved Møllergata 6 førte til store vannmengder i gatene rundt.

Oversvømmelse i sentrum – dette er etatens beskjed til beboerne i området

– Det er ikke nødvendig å koke vannet, men jeg ville vært forsiktig hvis jeg for eksempel skulle sette i gang en hvit klesvask, sier vann- og avløpsetatens kommunikasjonsrådgiver.

Publisert

Politiet sperret fredag morgen Møllergata i Oslo sentrum på grunn av oversvømmelse. De store vannmassene skyldtes skade på en vannledning.

– Det er en vannledning som har sprukket, og vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før skaden er reparert, sa kommunikasjonsrådgiver i vann- og avløpsetatenSimen Strand Jørgensen, til VårtOslo fredag formiddag.

Fredag ettermiddag like før klokken 16.00 opplyser kommunikasjonsrådgiveren at lekkasjen er stoppet, men at det fortsatt jobbes med å reparere den. 

– Det vil sannsynligvis ta resten av dagen, sier Strand Jørgensen.

Vann- og avløpsetaten måtte rykke ut med flere biler da vannlekkasjen oppsto.

– Ikke nødvendig å koke vannet

Det er ingen som har mistet vannet på grunn av skaden på vannledningen, men beboere på nedre Grünerløkka kan oppleve å få noe brunt vann i springen grunnet tilsig av sand og jord i den sprukne rørledningen.

– Det er ikke nødvendig å koke vannet, men jeg ville vært forsiktig hvis jeg for eksempel skulle sette i gang en hvit klesvask, sier Strand Jørgensen.

Måtte bistå

– Vi har vært nødt til å bistå brannvesenet og Oslo kommune ved Møllergata. Slik som situasjonen er der, er det sannsynligvis et vannrør som har sprukket, sa operasjonsleder Vidar PedersenOslo politidistrikt til NTB klokken 08.20.

– Så dette skyldes ikke mye nedbør?

– Det var det vi trodde i utgangspunktet, men brannvesenet sa nylig til oss at det kan være et vannrør som har sprukket. Så snart Oslo kommune har fått sitt sperremateriale på stedet, så drar vi derfra, fortsatte Pedersen.

Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune bekrefter at det har vært en lekkasje på en hovedvannledning og advarer beboere mot brunt vann i springen.

Mye vann i Oslo-området

Operasjonslederen fortalte videre at det generelt er mye vann i Oslo-området.

– Trafikken ser ut til å gå veldig greit foreløpig, men fortsetter det med mye nedbør så kan det oppstå problemer på de faste stedene, sa han.

«Regnværet som har kommet har stedvis ført til en del vann i veibanen rundt omkring i distriktet. Vi oppfordrer til å kjøre etter forholdene og være obs på fare for vannplaning», skrev Oslo politidistrikt i en oppdatering på X fredag formiddag.

Powered by Labrador CMS