For tusenvis av Oslo-borgere, er det fortsatt koking av alt vann som skal i kontakt med munnen som gjelder.

E. coli-funn i drikkevann

Oslo kommune sendte onsdag ut kokeanbefaling for 25.000 innbyggere. Fortsatt er ikke kilden til forurensningen funnet, men det er gjort funn av E. coli.

Publisert

– Vi har funnet bakterier i prøver tatt to steder, sier kommunikasjonsrådgiver Simen Strand Jørgensen i Vann- og avløpsetaten til NRK.

– Det er umulig å si hvor bakteriene stammer fra. Vi undersøker om det er noen lekkasjer, fortsetter kommunikasjonsrådgiveren til kanalen om funnet av bakterien som kan gi kraftig diaré hos mennesker.

Etaten jobber aktivt med undersøkelser og prøvetaking etter at det onsdag ettermiddag ble sendt ut kokeanbefaling som berører 25.000 innbyggere vest i Oslo.

Også Bærum kommune, som for tiden får tilførsel av drikkevann fra Oslo kommune, har sendt ut samme varsel til titusenvis av innbyggere.

Tidligst lørdag oppheves anbefalingen om å koke alt vann som skal i kontakt med munnen.

– Det er ikke så mye som skal til for at vi går ut med et slik varsel. Vi har nulltoleranse for alt av bakterier i vannet. Det er snakk om veldig lite som er funnet, sier etatens kommunikasjonsrådgiver til VG, som legger til at situasjonen følges nøye.

Powered by Labrador CMS