Alle beboere som befinner seg innenfor det røde feltet, må koke drikkevannet de neste dagene.

Ber 25.000 innbyggere om å koke vannet

Innbyggere vest i Oslo bes om å koke vannet på foreløpig ubestemt tid.

Publisert

Fra og med 20. september klokken 16.00 bes alle i områdene Røa, Bogstad, Voksen skog, Midtstuen, Vettakollen, Voksenåsen, Holmenkollen og Tryvann om å koke drikkevannet, opplyser Oslo kommune, ved vann- og avløpsetaten, i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Bakgrunn for kokeanbefalingen, er ifølge kommunen, funn av lokal forurensing i vannprøver i området.

Kan bli syke

«Dette kan gjøre mennesker syke, og for sikkerhets skyld ber kommunen derfor alle som befinner seg innenfor området om å koke vannet», heter det videre.

Kokeanbefalingen innebærer at alt vann som skal i munnen, må være kokt først.

«Det gjelder vann som skal drikkes, men også vann som for eksempel brukes i kaffetrakter, til isbiter med eller til å pusse tenner», påpeker vann- og avløpsetaten.

Tidligst slutt lørdag

Når kokeanbefalingen vil oppheves, er ennå for tidlig å si noe om onsdag ettermiddag. Oslo kommune oppgir imidlertid lørdag 23. september som tidligste tidspunkt, forutsatt at vannprøver de kommende dagene ikke viser tegn til forurensning.

Vann- og avløpsetaten fortsetter nå undersøkelser og vannprøvtaking fra området de neste dagene.

Berører 25.000

Det er rundt 25.000 innbyggere som er berørt av kokeanbefalingen. Samtlige skal ha blitt varslet via tekstmelding. I dette kartet kan du se oversikt over de berørte områdene.

Som følge av at Bærum kommune for tiden får tilførsel av drikkevann fra Oslo kommune, medfører dette for øvrig at enkelte områder i Bærum også er berørt av kokeanbefalingen.

Powered by Labrador CMS