54 beboere evakuert etter brann i blokk på Hovseter – tre leiligheter ubeboelige

Brann i fjerde etasje i en blokk på Hovseter søndag kveld førte til omfattende evakuering. Ikke alle kunne flytte tilbake igjen til sine leiligheter.

Publisert

Nødetatene rykket sent søndag kveld ut til Hovseter etter melding om brann i en blokk. Det ble da bekreftet brann i leilighet i fjerde etasje og en del røyk i fellesområdet / oppgang idet brannvesenet var inne i bygget, ifølge en oppdatering fra politiet klokken 23.40.

Flere beboere hadde evakuert seg selv, og de evakuerte ble samlet inne på Voksen skole like i nærheten. Ved midnatt kunne brannvesenet melde om at brannen var slokket. 

Tre leiligheter ubeboelige 

Politiet opplyste samtidig om at de hadde kontroll på beboeren i den aktuelle leiligheten, som fikk helsetilsyn, men ikke fremsto alvorlig skadet. Leiligheten det hadde brent i samt ytterligere to leiligheter med røyk- og vannskader var ubeboelige.

– Brannvesenet har anbefalt å ikke bo i leilighetene fra tredje etasje og oppover gjennom natta. Dette på grunn av sot/røyk og derav usunt innemiljø. Mange av beboerne vil derfor ordne alternativt bosted for natta. Politiet fører ikke oversikt over dette, opplyste operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt idet politiet var ferdige på stedet i 02.30-tiden. 

Etterslukking gjennom natta

Evakueringssenteret var da stengt. Brannvesenet ville på sin side bli værende på stedet i Landingsveien i flere timer gjennom natta for å drive etterslukking.

– Det er for tidlig å si noe om brannårsak. Åstedet vil undersøkes for å forsøke å klarlegge dette. Beboer avhøres og vil ivaretas med tanke på bosted. Øvrige beboere vil kunne flytte tilbake når brannvesenet er ferdig med utlufting. 54 personer ble evakuert fra aktuell oppgang / adresse, sa operasjonslederen en time tidligere.



Powered by Labrador CMS