Skogbrann i Østmarka juni 2023.
På denne tiden øker sjansen for skogbrann og det er innført generelt bålforbud. Derfor må folk være forsiktige med å fyre opp bål.

Nå er det bålforbud i oslomarka

I går startet perioden med generelt bålforbud. Uaktsom bruk av åpen ild har økt sannsynlighet for gress- lyng og skogbranner.

Publisert

Fjorårets vegetasjon er tørr og lett antennelig. Erfaringsmessig får vi gress- og lyngbranner i solhellinger langs T-bane og tog-traseer grunnet gnistregn, samt i parker og friluftsareal hvor griller plasseres direkte på bakken og varmen sprer seg videre.

Derfor innføres det hvert år et generelt bålforbud, i perioden 15. april til 15. september. I denne perioden kan du som hovedregel ikke tenne opp bål eller benytte grill, bålpanne eller kokeapparat i skog og utmark.

– Du har fortsatt lov til å grille på tilrettelagte grill- og båplasser som er godkjent av kommunen. Men sørg alltid for at bålet er helt slukket før du forlater det, og ta hensyn til vindretningen, sier Therese Hofstad-Nielsen i forsikringsselskapet Fremtind, i en pressemelding.

Vær derfor forsiktig hvor du plasseres grillen, at den heves godt over bakken, og sørg for at den er skikkelig slukket før du kaster den i egnet avfallsbeholder.

Powered by Labrador CMS