Hammersborgtunnelen stengte klokken 05.00 mandag 1. juli og deler av Ring 1 vil nå være stengt i tre år.

Slik slo Ring 1-stengingen ut på bomstasjonene: – Den virkelige testen vil komme

Tallenes tale er tydelige, ifølge bomselskapet.

Publisert

Ring 1 mellom Oslo Spektrum og St. Olavs gate ble mandag stengt for de kommende tre årene i forbindelse med at Hammersborgtunnelen skal senkes som del av terrorsikringen av det nye regjeringskvartalet, mens Vaterlandstunnelen skal rehabiliteres.

Gikk ned

– Mandag 1. juli gikk den totale trafikken ned 2,5 prosent når vi sammenligner mot mandag 3. juli i fjor. Morgentrafikken mellom klokken 06.00 og 09.00 gikk ned 1,9 prosent, sier Stian Strøm Arnesen, analyseansvarlig i Fjellinjen, i en pressemelding.

I tidsrommet på tre timer mandag ble det registrert 200.085 passeringer i bomstasjonene, hvilket er 3923 færre enn tilsvarende mandag i fjor.

I løpet av hele døgnet var forskjellen i passeringer 29.378.

– Kun et øyeblikksbilde

Antallet registrerte passeringer på døgnbasis mandag 1. juli i år, var 1.155.854 passeringer i bomstasjonene, mens det mandag 3. juli i fjor var 1.185.232 passeringer.

– Dette er ferske og foreløpige tall, og de gir kun et øyeblikksbilde, ingenting vi kan konkludere endelig på, understreker han.

– Den virkelige testen

– Grunnet ferietid er det alltid lavere trafikk i juli enn i juni og august. Den virkelige testen vil komme når folk er tilbake fra sommerferie, påpeker Strøm Arnesen.

Fjellinjen vil følge trafikkutviklingen knyttet til stengningen av Ring 1 i Oslo sentrum tett, opplyser bomselskapet.

Powered by Labrador CMS