Petter Andreas Poppe
Til uka kan Petter Andreas Poppe tilby kundene landets første helelektriske parkeringshus i Bogstadveien.

– Vi klemmer til og åpner landets første, sier Petter Andreas om det unike p-huset i Bogstadveien

I løpet av kommende uke åpner landets første helelektriske parkeringshus i Bogstadveien. – Her kan alle lade  uavhengig av biltype. Eller om en har god eller dårlig tid, sier daglig leder Petter Andreas Poppe.

Publisert

– Vi satser friskt og klemmer til med landets første helelektriske parkeringshus, sier en stolt daglig leder i Bogstadveien 1 parkering, Petter Andreas Poppe til VårtOslo.

Opprinnelig var planen å åpne p-huset 7. mars. Men nå er det skjøvet på til kommende uke. Ifølge Poppe er det bare detaljer som gjenstår før elbilister er velkomne.

Tilbyr bildeling

–  Vi venter på et stempel på et dokument, en det blir i løpet av kommende uke, lover Poppe.

Vansker med å finne lading og ladekøer er hverdagen for mange av Oslos elbilister. 

Årsaken er rett og slett at etablering av ladepunkter ikke har holdt tritt med salget av elbiler i hovedstaden.

Derfor kan det heleelektriske p-huset på Majorstua vise seg å være en smart investering.

– Da jeg overtok her for 15 år siden var det fullt av kunder med bensin- og diselbiler som hadde faste plasser på måneds- eller årsbasis, forteller Poppe om utviklingen i hovedstaden.

–  Iløpet av årene har dette endret seg raskt. Så nå synes vi det var på tide å tenke nytt, forteller han.

Ladepunkter for elbil
Parkeringshuset vil tilby til sammen 144 ladingspunkter for elbil.

Den nye satsingen, som også inneholder et tilbud om å leie en av 80 elbiler fra ulike bildelingsselskaper, har han stor tro på vil lykkes.

– Vi har tilpasset oss markedet. Færre eier bil i indre by i dag, og etterspørselen etter bil deling øker. Videre har kjøp av elektriske biler vært dominerende i flere år, noe som igjen øker etterspørselen etter lading, sier Poppe.

Betal parkering - få gratis lading

– Her kan alle lade uavhengig av biltype, eller om en har god eller dårlig tid, fortsetter han.

Samlet vil p-huset i Bogstadveien få 144 ladepunkter, hvor 16 punkter er lynøading med Tesla Superchargers og åtte er Destination Chargers, som også gir høy ladekapasitet.

Bogstadveien 1 phus
Her i Bogstadveien 1 kommer landets første helektriske phus.

Mest oppsiktsvekkende er at det blir "gratislading" ved 60 plasser. Helt gratis er det riktignok ikke. Ordningen fungerer slik at du får gratis lading mot å betale for parkeringen.

–  I utgangspunktet er ikke parkeringshus noe politikere er særlig begeistret for, men i Bogstadveien 1 valgte vi å tilpasse oss det grønne skiftet i stedet for å kjempe mot, forklarer Poppe.

I tillegg til ladepunktene kommer tilbud om leie av bildellingsbiler fra selskaper som Bislet Bilutleie, Grønn Bilutleie, Hyre, Marcus Bil og bilvask i parkeringshusets underetasje.Powered by Labrador CMS