DEBATT

Oppfordringa til byrådet er å lytte til folk i byen vår, ikke bare se til egne mål. Husk at vi alle er ulike og har ulike behov, sier skribenten.

– En oppfordring til byrådet ved bygging av sykkelvei

I dag møtte jeg folk i Johan Svendsens gate på Torshov som er dypt fortvila for at de kan miste 110 beboerparkeringsplasser til fordel for en unødvendig sykkelvei. Det var egentlig den perfekte dagen for det, med tanke på været.

Publisert

Folk har forskjellig behov for å komme seg fram. For noen holder det med kollektiv, mens andre sykler uansett vær. Men mange trenger også bilen, enten hver dag eller av og til.

Om man er syk, har omsorgsansvar, lang reisevei til jobb som ikke funker med kollektiv eller hva som helst annet. Det er hele poenget, folk har ulike behov som er sammensatt. Og derfor må byen ha rom for alle.

Dypt fortvila

I dag møtte jeg folk i Johan Svendsens gate som er dypt fortvila for at de kan miste 110 beboerparkeringsplasser til fordel for en unødvendig sykkelvei. Det var egentlig den perfekte dagen for det, med tanke på været.

Mens jeg venta på trikken østover på Nationaltheatret holdeplass, spant de vestgående seg oppover den lille bakken i sneglefart. Å gå er krevende. For å gidde å sykle, skal du være ganske innbitt. Busser er innstilt, og det er generelt kaos. På dager som dette, vil mange i enda større grad enn før trenge bilen.

Og det var dette møtet med beboerne handla om. Fordi SV, Ap og MDG har satt et mål om hvor mange kilometer sykkelvei byrådet skal bygge før valget, er det tydeligvis folk på Torshovs tur til å rammes.

En by for alle

Jeg sykler vanligvis hver dag (ikke i dag) og støtter at det skal bli lettere å være syklist i Oslo. Men i denne gata er det ikke en eneste utfordring med å sykle. Det er et ledd i å nå byrådspartienes mål om kvantitet, ikke kvalitet.

Oslo Senterparti har i budsjettene til byen vår foreslått å prioritere sykkelveier der det er utrygt og ulykkesutsatt og at bydelsutvalgene og naboene skal tas med i beslutninga om hvor det skal bygges. Og at fjerner man beboerparkeringer, skal de erstattes av nye i nærområdet.

For fjerning av beboerparkeringsplasser gjør det vanskeligere for folk å finne parkering og fører til mer kjøring for å finne parkering.

Oppfordringa til byrådet er å lytte til folk i byen vår, ikke bare se til egne mål. Husk at vi alle er ulike og har ulike behov. Byen vår må ha plass til alle.

Powered by Labrador CMS