Kristoffer Klaesson blir Premier League-spiller etter overgangen til Leeds.

Klaesson klar for Leeds: – En barndomsdrøm som går i oppfyllelse

Kristoffer Klaesson ble bekreftet klar for Leeds lørdag. Han er den andre Vålerenga-profilen på kort tid som reiser fra osloklubben til proffopphold i utlandet.

Publisert

– Jeg er veldig glad for å ha fått denne sjansen. Det blir spennende og en ny opplevelse for meg. Jeg gleder meg veldig til å ikle meg Leeds-drakta, sier Kristoffer Klaesson til NTB.

Det er snakk om en fireårsavtale med Premier League-klubben. Klaesson skal koste den engelske klubben mellom 23 og 26 millioner kroner. Keeperen besto den medisinske testen fredag og ble presentert som Premier League-klubbens nye spiller lørdag.

– Føles helt utrolig

Klaesson kom til Leeds sist søndag og har sittet i karantene siden. Nå er han ferdig med den og klar for å trene med laget.

– Jeg så jo mye Premier League da jeg vokste opp, så å skulle spille der nå føles helt utrolig. Det er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Det er noe alle drømmer om, å spille i Premier League. Det er ekstremt gøy, og jeg skal gripe sjansen så godt jeg kan og vise meg fram fra min beste side, sier Klaesson.

Reservekeeper?

Vålerenga fortynner dermed stallen enda mer. Aron Dønnum forsvant utenlands til Standard Liège i forrige uke.

Klaesson blir etter alle solemerker reserve bak Illan Meslier i Leeds-buret. 21-åringen tok over som førstekeeper for Leeds foran forrige Premier League-sesong.

– Det blir en ny opplevelse for meg å starte på benken, og så skal jeg kjempe hardt for å få spilletid. Det blir å lære mye nytt i klubben i starten, for de spiller jo på en helt annen måte, sier han.

– Kult

– Jeg skal inn og gi Meslier konkurranse, det er ingen tvil om det. Men først og fremst blir det å komme seg inn i systemet og lære seg å kjenne en ny spillestil og ny trener. Det blir å utvikle seg så mye som mulig på så kort tid som mulig.

Reservekeeper Kiko Casilla ble sendt til spanske Elche på lån tidligere i juli, og Leeds siktet seg tidlig inn på Klaesson som hans erstatter.

– De har fulgt meg i mange år, noe som har vært gøy. Det er kult at overgangen endelig er i boks.

Takker Vålerenga

20 år gamle Klaesson rakk å spille 55 ligakamper for Vålerenga, den siste i 1-3-tapet for Haugesund 18. juli.

– Det har vært mange lærerrike år og fine opplevelser. Jeg kom dit da jeg var 12 år, så det blir tøft å reise fra Vålerenga. Jeg har vært der i store deler av barne- og ungdomskarrieren, samt starten på voksenkarrieren, sier Klaesson.

– Det blir vemodig, men jeg har satt ekstremt stor pris på alle trenerne jeg har hatt opp gjennom i systemet, og Dag-Eilev Fagermo som har trodd på meg og gitt meg sjansen, selv om det har blitt noen feil her og der, sier den ferske England-proffen.

Powered by Labrador CMS