MDGs Lan Marie Berg gir seg i politikken.

Lan Marie Berg gir seg i politikken: – Norges tøffeste politiker

Lan Marie Berg (MDG) tar ikke gjenvalg til Stortinget neste år, og ønsker også å gi seg som MDG-nestleder. Hun hylles av både partilederen og ektemannen.

Publisert

– Det føles vemodig, og det har vært en lang prosess for meg. Men jeg er samtidig sikker på at dette er riktig nå, sier Berg til Dagens Næringsliv.

Hun kommer ikke til å ta gjenvalg til Stortinget. Skulle hun bli gjenvalgt som nestleder på partiets landsmøte i helgen, vil hun trekke seg fra vervet allerede på neste landsmøte, våren 2025.

Berg var også byråd for miljø og samferdsel i Oslo, samt byrådets nestleder fra 2015 til 2021.

I påsken ble hun bedt av nominasjonskomiteen om å tenke på et mulig gjenvalg til neste års stortingsvalg.

– Det har jeg gjort, og konklusjonen er den samme. Når jeg gir meg på Stortinget, vil det være naturlig og også tre ut av partiledelsen. Men jeg er topp motivert for å jobbe for MDG som folkevalgt på Stortinget og som nestleder ett år til – hvis partiet vil, sier hun.

Vil gjøre noe annet

Berg sier hun ikke gir seg på grunn av småbarnsliv eller uro i partiet. Hun ønsker rett og slett å gjøre noe annet, sier hun.

– Jeg hadde aldri drømt om å bli politiker, og plutselig kom jeg inn som byråd i Oslo. Nå etter ti år føler jeg at jeg skylder meg selv å se hva som finnes utenfor også, sier Berg.

– En av de aller dyktigste politikerne vi har

MDG-leder Arild Hermstad sier til VG at han respekterer valget Berg har tatt og skryter av jobben hun har gjort som politiker i Oslo byråd og på Stortinget.

– Hun er en av de aller dyktigste politikerne vi har i Norge, og er veldig viktig for MDG og Norge, sier Hermstad til VG.

Ektemannen Eivind Trædal har også kommentert avgangen på X.

– Veldig stolt av å være gift med Norges tøffeste politiker, og spent på neste kapittel, skriver Trædal.

Mange politikere på vei ut

I august 2022 kunngjorde Une Bastholm at hun gikk av som MDGs partileder og begrunnet det med at hun ikke hadde den ekstra tiden og energien som krevdes.

Den siste tiden har en rekke politikere varslet at de ikke kommer til å stille til gjenvalg for fire nye år på Stortinget.

Blant disse er SVs Kari Elisabeth Kaski og Audun Lysbakken, Frps Christian Tybring-Gjedde, Sps Jenny Klinge og Aps Torstein Tvedt Solberg for å nevne noen.Powered by Labrador CMS