Andrej Ilic
Andrej Ilic sikret Vålerenga kvalifiseringsspill med et skikkelig hodestøt.

Superkjøpet Ilic reddet kvalifiseringsspill for Vålerenga

Uavgjort i sprengkulda hjemme mot Tromsø gir Vålerenga mulighet til å overleve i Eliteserien. Til uka blir det kvalifiseringskamper mot Kristiansund.

Publisert

For første gang siden vi skrev et nytt årtusen, kunne Vålerenga Fotball rykke ned hjemme på Intility Arena mot Tromsø søndag.

Etter en svak førsteomgang, våknet Oslos stolthet i den andre og sikret et uavgjortresultat mot gjestene fra Tromsø. 

Dermed blir det kvalifiseringsspill mot Kristiansund om å holde seg i Eliteserien til uka.

Slapp og tannløs åpning

Med kniven på strupen fra start, var det kanskje forventet at det var et offensivt hjemmelag som skulle komme på banen i sprengkulda. 

Det store presset fra gutta i kongeblått skulle derimot la vente på seg, og det dukket heller aldri opp i løpet av kampens første 45 minutter.

De få gangene det så ut til å kunne bli farlig fra hjemmelagets side ble resultatet som regel at den nest siste eller siste pasningen ble for upresis. Dermed skuslet de blåkledde bort sjansen til virkelig å sette press på Tromsø-forsvaret.

Henrik Bjørdal
Henrik Bjørdal og Vålerenga slet med å skape sjanser i den første omgangen.

Gjestene fra nord hadde heller ikke mye å komme med, og rett før slutt var Andrej Ilic ikke langt fra å gi Vålerenga en etterlengtet ledelse til pause. 

Skuddet hans fra rundt tolv meter gikk til Klanens store forargelse rett over tverrliggeren.

Ilic med gudommelig hodestøt

Etter pyroshow på tribunen ved starten av den andre omgangen, truet kampens dommer Tore Hansen med å stoppe kampen. 

Det så ut til å tenne hjemmelaget, og etter bare seks minutter får Henrik Bjørdal en gyllen mulighet til å sende hjemmefansen til himmels. Nærmest alene med Tromsø-keeperen nøler han for lenge, og Elias Hagens påfølgende skudd, blir blokkert av Tromsø-forsvaret.

Rett etterpå skal så Vålerenga-spillerne få nok en kjempesjanse etter rot av Tromsø-keeper Haugaard, men skuddet fra Daniel Håkans rettes på vei mot åpent mål av Tromsø-stopper Christophe Psyche.

Så skal det eksplodere på Intility. Vålerenga får en corner, og på bakerste stolpe kan serberen Andrej Ilic med et kontant hodestøt sende de kongeblå i ledelsen.

Petter Strand og Vålerenga hadde god kontroll på Tromsø-spillerne i den andre omgangen.

Etter scoringen, falt hjemmelaget naturligvis de kongeblå dypere i banen, det førte til at gjestene fra det høye nord overtok initiativet i kampen uten å klare og skape de aller største sjansene.

På overtid utlikner tidligere Skeid-spiller Jakob Romsaas, men det spiller ingen rolle for de kongeblås sjanser til å overleve på norsk fotballs høyeste nivå nok en sesong.

Det betyr at Vålerenga skal ut i kvalifiseringskamper mot Kristiansund for å beholde plassen i Eliteserien. Første kamp går borte på Nord-Vestlandet på onsdag, mens returmøtet finner sted hjemme på Intility Arena førstkommende søndag.

Kampfakta:

  • Vålerenga–Tromsø 1–1 (0–0)
  • Intility Arena
  • 1–0 Andrej Ilic (62) 1–1 Jakob Romsaas (90+2)
  • Gult kort: Ruben Yttergård Jensen (TIL)
  • Vålerenga (3-4-3): Magnus Sjøeng – Stefan Strandberg, Aaron Kiil Olsen, Fredrik Oldrup Jensen – Magnus Bech Riisnæs (Christian Borchgrevink i 12. min.) , Elias Hagen, Petter Strand – Henrik Bjørdal, Daniel Håkans, Andrej Ilic
  • Tromsø (3-5-2): Jakob Haugaard – Jostein Gundersen, Christophe Psyché, Anders Jenssen (Mai Traore i 26. min.) – Niklas Vesterlund, Sakarias Opsahl (Felix Winther i 8. min.), Ruben Yttergård Jenssen, Kent-Are Antonsen, El Hadji Diouf (Yaw Paintsil i 8. min.) – Vegard Erlien, Lasse Nordås (Jacob Romsaas i 26. min.) 
  • Vålerengas beste spiller: Petter Strand
Powered by Labrador CMS