PÅSKEPRATEN

Generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang, møter våren med bredt smil.

DNT-sjef Dag Terje (51) må ha snø og ski, men avslutter påsken med sløving i skyggen sammen med samboer Snorre

– Vi har en stor takterrasse vi så gjerne vil plante ut på, sier Dag Terje Klarp Solvang. Selv om snø og ski hører med i påsken for DNT-sjefen, ønsker han seg nå aller helst vår og frostfrie netter hjemme i Oslo.

Publisert

51-åringen som har sitt virke som generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT), brukte mandagen i påskeuka på å markere Fjellvettdagen samme med generalsekretæren i Røde Kors ved å dele ut Fjellvettreglene til påskereisende på Oslo S.

Dette i kjølvannet av at en undersøkelse gjennomført på vegne av de to organisasjonene viste urovekkende tall ved inngangen til påsken.

«Påskepraten»

I denne spalten spør VårtOslo Oslo-folk om deres forhold til påske og hva de aller helst bruker dagene i påsken på.

Mens sju av ti nordmenn mener å kunne ta ansvar for egen sikkerhet på tur i fjellet, er kun 18 prosent helt sikre på at de har med seg nok utstyr til å møte uvær på turen.

– En vindsekk kan redde liv, og du trenger et underlag, sovepose og spade for å klare deg en natt ute. Hodelykt og førstehjelpsutstyr er også en selvfølge. Unngå skredfarlige områder, men skal du ferdes i terreng som er skredutsatt må du ha med søker/mottaker, søkestang og spade, uttalte Dag Terje Klarp Solvang da. 

Generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT deler ut Fjellvettreglene ved Oslo S mandagen i påskeuka sammen med generalsekretær Anne Bergh i Røde Kors. Her er det Ben Nilsson og Karin Langborgen som får med seg Fjellvettreglene på vei til påskeferie på Finse.

Selv har den øverste sjefen i turorganisasjonen, som til daglig bor i Waldemars Hage like ved Alexander Kiellands plass sammen med samboer Snorre Martinsen, skodd seg for både påsketur i fjellet og satt turutstyret til side for litt byliv i løpet av påsken.

– Jeg må ha snø og ski – men setter solvarme dager med lukt av vår også ganske høyt, understreker DNT-generalsekretæren.

– Bypåske eller påske på fjellet – hva foretrekker du? 

– Litt av begge deler. Jeg må ha snø og ski – men setter solvarme dager med lukt av vår også ganske høyt.

– Hva gjør du helst i påsken?

– Går skiturer, leser bøker, ser påskekrim og forbereder sommersesongen som hobbygartner og hagegal.

– Hvilke planer har du i år – hvor tilbringer du påsken og med hvem?

– Påsken startet med bypåske, så ble det Hardangervidda på ski og tilbake til Oslo med hagesenter og sløving i sola sammen med Snorre.

– Hva er ditt beste påskeminne? 

– Påskene på Valdresflye på store deler av 90-tallet – å komme seg opp ei uke før åpning, grave frem hytta og gjøre klar til å ønske påskegjester velkommen!

– Hva har vært høydepunktet ditt i år så langt? 

– Jeg er heldig som får mye friluftsliv med jobben min, og de fleste høydepunktene er ute i naturen. Det trenger ikke være langt – nærnatur er like fint. Så jeg vil svare; hver gang jeg er ute i norsk natur!

– Har du et vårønske?

– At det blir vår for fullt – helt uten frostnetter her nede i byen. Vi har en stor takterrasse vi så gjerne vil plante ut på, så mitt vårønske er at det skal bli varmt og fint og en tidlig – og lang – sommer!

Powered by Labrador CMS