PÅSKEPRATEN

– Oslo er på sitt beste i påsken, mener ordfører Anne Lindboe.

– Hvor ellers kan du starte dagen med ski på beina og avslutte med deilig indisk lam?

– Skikkelig «Oslove», oppsummerer ordfører Anne Lindboe en perfekt bypåskedag i «Oslo på sitt beste».

Publisert

Anne Lindboe (H) gikk i høst inn i rollen som hovedstadens ordfører da hun tok over ordførerklubba etter Marianne Borgen (SV).

– Det har vært fantastisk fint å bli ordfører for Oslo og få treffe enda flere av de fantastisk fine folka som bor i byen, kunne den ferske ordføreren, som er utdannet lege og blant annet har bakgrunn som barnelege, barneombud og direktør for Private Barnehagers Landsforbund, fortelle VårtOslo ved nyttårsskiftet.

«Påskepraten»

I denne spalten spør VårtOslo Oslo-folk om deres forhold til påske og hva de aller helst bruker dagene i påsken på.

På privaten innledet 52-åringen året som boligselger i hovedstaden. Etter seks år i Ullevål hageby, ble femromsleiligheten over to plan med egen hage og fire soverom på Damplassen lagt ut for salg.

– Jeg har delte følelser. Det er vemodig siden det er en leilighet jeg er glad i med en koselig, liten hage, supre naboer og tøffelavstand til bakeri, pizzeria, skole og barnehage, men først og fremst hyggelig siden jeg skal flytte sammen med kjæresten min, delte Lindboe med VårtOslo den gang.

– Eldstemann har flyttet ut, og nummer to skal i Forsvaret, så da blir det et nytt eventyr, fortalte 52-åringen som har tre barn på 21, 19 og 13 år fra et tidligere ekteskap videre.

Anne Lindboe startet året med å selge leiligheten sin på Damplassen i Ullevål hageby, men har holdt seg i samme bydel, Nordre Aker.

– Jeg holder meg i nærmiljøet, sa hun hemmelighetsfullt. Akkurat hvor flyttelasset med barn og kjæresten Pål Sandvid gikk, ville ordføreren holde for seg selv, men hun kunne likevel røpe at det ikke var lange veien til nytt sted, og at hun holdt seg innenfor samme bydel, Nordre Aker.

Ordføreren la imidlertid ikke skjul på at hun var spent på responsen i et tøft boligmarked i hovedstaden. Resultat ble at leiligheten i Ullevål hageby, som hadde prisantydning på 13,5 millioner kroner, ble solgt for 12,8 millioner kroner, noe selger var godt fornøyd med, ifølge megleren.

I likhet med jul og nyttår, har også påsken for det meste vært Oslo-basert med rolig feiring med familien for ordføreren.

Fredagen før palmehelgen var ordføreren med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under den offisielle åpningen av påskeberedskapen til Norsk Folkehjelp på badeplassen ved Ulsrudvann.

– Bypåske eller påske på fjellet – hva foretrekker du? 

– Jeg velger helst en kombo! Noen dager på fjellet for å gå på ski, og deretter Oslo som er på sitt beste i påsken, synes jeg. Hvor ellers kan du starte dagen med ski på beina i marka og avslutte den med deilig indisk lam i sentrum? Skikkelig «Oslove»!

– Hva gjør du helst i påsken?

– I påsken liker jeg å fortære store mengder med påskemarsipan og bøker og være sammen med dem jeg er glad i, gjerne ute i snøen.

– Hvilke planer har du i år – hvor tilbringer du påsken og med hvem?

– I år blir det noen dager på Finse, men mesteparten sammen med familien min i Oslo.

– Hva er ditt beste påskeminne? 

– Mitt beste påskeminne er turene til Kikut i strålende sol der alle hilser på hverandre og gleder oss over hvilken perle vi har rett utenfor dørstokken.

– Hva har vært høydepunktet ditt i år så langt? 

– Høydepunktet så langt var den store påskemiddagen på Rådhuset – å få dele gleden over et godt måltid sammen med folk fra hele byen med ulik bagasje.

– Har du et vårønske?

– Vårønsket mitt er at vi skal lete etter alt vi har felles denne våren, i stedet for det som splitter og polariserer. Powered by Labrador CMS