PÅSKEPRATEN

Dirigent for St. Hallvard-guttene, Hans Dur Molvik, overrekker pave Frans et ikon av St. Hallvard, Oslos skytshelgen som koret har sitt navn etter, under audiensen i Vatikanet.

St. Hallvard-guttene ga Oslo-ikon og Kvikk Lunsj til paven: – Rett og slett rørende!

For St. Hallvard-guttene kom årets store høydepunkt allerede før påske med audiens hos paven der guttene fikk synge for, håndhilse på – og gi Kvikk Lunsj til den katolske kirkens overhode.

Publisert

Guttekoret med 62 års fartstid og daglig tilhold i Grønland kirke, la for en måneds tid siden ut på langfart til Roma med et helt spesielt mål for øyet.

I Vatikanet hadde Oslo-guttene i burgunderrøde munkekapper fått eksklusiv audiens hos pave Frans. 6000 mennesker møtte opp for å bevitne begivenheten.

I reisefølget var St. Hallvard-guttenes daglige leder Eline Dalhoff (39), som bor på Malerhaugen, og dirigent Hans Dur Molvik (42), bosatt i Ski, selvsagt også med.

«Påskepraten»

I denne spalten spør VårtOslo Oslo-folk om deres forhold til påske og hva de aller helst bruker dagene i påsken på.

Sistnevnte fikk selv overrakt paven et ikon av St. Hallvard, Oslos skytshelgen som koret har sitt navn etter, mens en av guttene selv, sopran Francesco, på vegne av koret ga søte fristelser fra Norge som for de fleste nordmenn hører påsken til, nemlig Kvikk Lunsj.

St. Hallvard-guttene kan med andre ord nyte den velkjente tursjokoladen med noen ekstra gjeve, ferske minner i sekken denne høytiden.

Sjokoladeoverrekkelsen ble møtt med nysgjerrig blikk på gaven, et smil og tommel opp fra paven. Reaksjonen kan du se i videoen under.

– Bypåske eller påske på fjellet – hva foretrekker du? 

– Påske på fjellet, kommer det fra dirigent Hans. Daglig leder Eline sverger på sin side til bypåske.

– Jeg foretrekker alltid bypåske! Jeg virkelig elsker å være i Oslo når det er så stille og rolig. Man rekker å se selve byen på en helt annen måte, sier hun.

St. Hallvard-guttenes daglige leder Eline Dalhoff og dirigent Hans Dur Molvik side om side under pavebesøket.

– Hva gjør du helst i påsken, og hvilke planer har du i år?

– Jeg jobber og gjør morsomme aktiviteter som å klatre, gå tur og hoppe på ski hjemme med familien, forteller dirigenten.

– Jeg drar helst opp til Holmenkollen, nyter freden og utsikten mens jeg har Saint-Saëns andre klaverkonsert på øret. Det har vært en tradisjon siden studietiden min. I år tilbringer jeg påsken i Malaga med familien, men det regner, meddeler den daglige lederen.

– Hva er ditt beste påskeminne? 

– Mitt beste påskeminne er fra da jeg begynte å hoppe på ski påsken 2021, fastslår dirigenten.

– Den gangen jeg startet min påsketradisjon med Saint-Saëns andre klaverkonsert sammen med utsikt over Oslo by, er mitt beste påskeminne, røper St. Hallvard-guttenes daglige leder.

– Hva har vært høydepunktet ditt i år så langt? 

– Høydepunktet er møtet med pave Frans, er dirigent Hans sitt utvilsomme svar. Det gjelder også for daglig leder Eline:

– Helt klart når koristene i St. Hallvard-guttene fikk synge for og håndhilse på paven. Det var rett og slett rørende! Det var også gøy at de fikk gi ham Kvikk Lunsj.

– Har du et vårønske?

– Et vårønske må være å høre vakker guttekorsang, mener Hans.

– Jeg ønsker meg vår – jeg er lei av is og grus og kulde nå, avslutter Eline.Powered by Labrador CMS