PÅSKEPRATEN

Frikk Heide-Steen (t.h.) sammen med samboer Rune Steinkjellå. De to tilbringer påsken sammen med Frikks mor på Madeira.

Sølvgutt-sjef Frikk (35) kobler av med kjæresten etter begivenheten: – Var stas for både store og små gutter

Rett før palmehelgen kunne Frikk Heide-Steen motta Oslo bys kulturpris på vegne av Sølvguttene. Påsken tilbringer han i varmere strøk – gjerne med snev av Oslo-påske på kjøpet.

Publisert

35-åringen, som opprinnelig er bærumsgutt, bor i det daglige på Middelthunet på Majorstuen med samboer Rune Steinkjellå, men palmesøndag landet han påskeferieklar på den portugisiske øyperlen Madeira i Atlanterhavet.

Bare få dager før fikk sangeren, dirigenten og den daglige lederen for Sølvguttene sammen med kollegaen, dirigent og kunstnerisk leder Fredrik Otterstad, overrakt det synlige beviset på at det velkjente og folkekjære guttekoret er mottaker av Oslo bys kulturpris av ordfører Anne Lindboe (H) og leder for kultur- og utdanningsutvalget, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), som takk for sin mangeårige innsats i byens og landets kulturliv.

Sanger, dirigent og daglig leder Frikk Heide-Steen og dirigent og kunstnerisk leder Fredrik Otterstad i Sølvguttene flankert av ordfører Anne Lindboe (H) og leder for kultur- og utdanningsutvalget, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), under tildelingen av Oslo bys kulturpris for ei uke siden.

Frikk Heide-Steen og Sølvguttene, som mange kanskje forbinder med skjønnsang i juletider, kunne med det gå denne høytiden i møte som ferske kulturprisvinnere.

«Påskepraten»

I denne spalten spør VårtOslo Oslo-folk om deres forhold til påske og hva de aller helst bruker dagene i påsken på.

– Bypåske eller påske på fjellet – hva foretrekker du? 

– Jeg foretrekker nok bypåske – selv om skitur og fjell også har sin sjarm!

– Hva gjør du helst i påsken?

– Aller helst reiser jeg sørover, gjerne i kombinasjon med Oslo-påske. Er jeg i Oslo, tiltrekkes jeg raskt av fjorden; Tjuvholmen, Aker brygge og Bjørvika.

– Hvilke planer har du i år – hvor tilbringer du påsken og med hvem?

– I år tilbringer jeg påsken på vakre Madeira sammen med kjæresten min og moren min. Vi skal være her hele påsken. Det blir deilig!

Frikk og samboer Rune i Camogli ved en tidligere anledning. Påsken bruker de gjerne på utenlandsferier.

– Hva er ditt beste påskeminne? 

– Vi har ofte brukt påskenferien til utenlandsreiser, gjerne til Paris, Sør-Frankrike – eller Lübeck. I fjor fikk jeg feire påske på den nye hytta til bestekompisen min i Gausdal – også et kjært påskeminne!

– Hva har vært høydepunktet ditt i år så langt? 

– Et av høydepunktene denne våren må nok ha vært tildelingen av Oslo bys kulturpris til Sølvguttene. Vi ble invitert av ordfører Anne Lindboe til hyggelig lunsj i Rådhuset, som var stas for både store og små gutter!

– Har du et vårønske?

– Jeg gleder meg til fargene og luktene kommer tilbake til byen, og at Frognerparken våkner til liv igjen. Også kan man jo ønske seg en Oslofjord det er enda tryggere å bade i!Powered by Labrador CMS