DEBATT

Her fra Welhavens Skjenkestue i Homansbyen og standup-showet Uhørt.

– Oslo har alt for mange barer, og de er alt for dyre

Du kan knapt kaste stein i Oslo uten å treffe en bar - faktisk eier og driver noen av mine nærmeste venner bar! Er det ikke på tide å tråkke på bremsen?

Publisert

Når var sist du skulle ut på byen og tenkte «Jeez, finnes det noen barer i denna byen?» Aldri? Det tror jeg på!

Oslo har altfor mange barer. Vi har barer i øst, vest, sør og nord. Ølen er dyr, vinen er dyr, klientellet er ekkelt, dassene er skitne, og drinkene er både altfor fancy og koster en halv månedslønn å bli berusa på.

Hvor skal jeg gå?

Hvor skal en stakkars dranker gå? Jeg vil drikke minst én øl på absolutt alle plassene hvor det lar seg gjøre i min kjære hjemby.

Og vet du hva? Det er alt for mange plasser! Jeg må søke statsstøtte for å kunne gjennomføre mitt uskyldige rusprosjekt – jeg mener, min sosialantropologiske undersøkelse.

Gi meg en øl og en ny setting. Helst ti øl hver dag. Så skal dere få høre. Så skal dere VIRKELIG FÅ HØRE!

Enormt mange barer per innbygger

Du kan knapt kaste stein i Oslo uten å treffe en bar - faktisk eier og driver noen av mine nærmeste venner bar!

Oslo teller mellom 600 000 og 700 000 innbyggere, og antallet skjenkesteder ligger på rundt 1000. Er det ikke på tide å tråkke på bremsen?

Jeg vil måtte besøke tre nye barer hver eneste dag i ett år for å komme i nærheten av å få med meg alle plassene! Som om ikke det allerede var vanskelig nok å bestemme seg for hva man vil ha til middag, og så er det altså over tusen steder å velge mellom hvis du skal ut for å drikke etterpå!

Gi meg færre valg, eller gi meg mer tid (og penger). Oslo bør ha tre, kanskje fire barer, og to av dem bør være stengt på søndager. Ellers kommer jeg meg aldri på jobb. Og la det være sagt: Ingen av dem bør ha minigolf.

Powered by Labrador CMS