Det kom et skikkelig regnskyll over hovedstaden utpå dagen mandag. Her fra Majorstuen sent mandag ettermiddag.

Legger seg flate: – I går ble det skikkelig bomvarsel

Etter helgens store nedbørsmengder, kom styrtregnet i hovedstaden mandag overraskende på mange. Meteorologene betegner gårsdagens Oslo-værvarsel som et «skikkelig bomvarsel».

Publisert

Oslo politidistrikt så seg i går nødt til å gjøre folk oppmerksomme på virkningene av de plutselige nye nedbørsmengdene og gikk ut med følgende melding tirsdag kveld:

«Dette var dagen vi skulle tørke litt opp. Slik gikk det ikke. Kraftig nedbør siste timen skaper problemer med trafikkavviklingen flere steder. Vær obs»

Videre meldte operasjonssentralen at det hadde samlet seg vann flere steder i veibanen i Oslo, i tillegg til Asker og Bærum. Også trikk og tog fikk trøbbel som følge av regnet.

Vanskelig å varsle

Tirsdag kommenterer Meteorologisk institutt det feilslåtte værvarslet på sin X/Twitter-konto Meteorologene.

«I går ble det skikkelig bomvarsel i Oslo», konstateres det, etterfulgt av et fortvilt fjes i form av en emoji.

«Byger er et lokalt fenomen som kan utvikle seg raskt. Dette gjør det vanskelig å varsle, noe som kan føre til at Yr viser sol, mens det egentlig høljer ned», forklarer Meteorologene videre.

For eksempel viste målingene 13 millimeter nedbør i løpet av den våteste timen på Blindern mellom klokken 17.00 og 18.00 mandag.

Ber folk benytte nedbørskart

De anbefaler de som måtte lure på om slike byger er i ferd med å nærme seg om å oppsøke nedbørskartet på Yr.no.

Ifølge Meteorologene vil det komme spredte regnbyger i Sør-Norge de neste dagene. Onsdag vil mest nedbør imidlertid trolig komme lengst sør.

Yr sitt værvarsel for onsdag viser et antatt nedbørsgjennomsnitt på 0,6 millimeter, med byger som strekker seg fra tidlige morgentimer til sene ettermiddagstimer. Det minnes samtidig om det pågående gule farevarselet for flom.

«Lenge» til høsten

Onsdagens makstemperatur i hovedstaden, er ifølge værvarselet, 18 grader, mens minimumstemperaturen ligger på 14 grader.

Selv om vi denne uken går inn i september måned, trenger likevel ikke Oslo-borgerne å sørge over at sommeren er på hell helt ennå. 

Høstens startskudd er fra meteorologisk ståsted nemlig ikke å regne fra før døgnmiddeltemperaturen er mellom 0 og 10 grader og fallende. 

Meteorologenes estimat viser at det først i slutten av september, nærmere bestemt den 28. september, er forventet at høsten inntar hovedstaden slik sett.

Powered by Labrador CMS