«Alt vann som skal i munnen må være kokt først. Det gjelder vann som skal drikkes, men også vann som for eksempel brukes i kaffetrakter, til å lage isbiter med eller til å pusse tenner», heter det i meldingen fra vann- og avløpsetaten.

Anbefaler alle å koke vannet i disse områdene

Innbyggere i områdene Brannfjell, Karlsrud og Lambertseter bes om å koke drikkevannet.

Publisert

Det er Oslo kommune ved vann- og avløpsetaten (VAV) som kommer med denne beskjeden, som skal være sendt ut til alle innbyggere i området, tirsdag formiddag.

«Dette innebærer at alt vann som skal i munnen må være kokt først. Det gjelder vann som skal drikkes, men også vann som for eksempel brukes i kaffetrakter, til å lage isbiter med eller til å pusse tenner. Anbefalingen gjelder i 24 timer fra mottatt SMS», heter det i meldingen.

Lavt trykk

VAV forklarer at årsaken til kokeanbefalingen er for lavt trykk på ledningsnettet i deler av området og melder at tiltaket er innført etter føre-var-prinsippet.

«Kokeanbefalingen gjelder ikke for alle på Nordstrandsplatået, kun adresser oppgitt i kartet», understrekes det.

Jorderosjon

Videre opplyser VAV at to hovedledninger ved Skullerud er stengt som følge av at de store nedbørsmengdene førte til jorderosjon rundt ledningene.

«Mens disse har vært ute av drift har det oppstått en lekkasje i nærområdet som har medført at det har blitt lavt trykk i gjeldende område. Ved fravær av vann og lavt trykk ber vi alle koke vannet i 24 timer etter hendelsen», forklarer etaten.

Powered by Labrador CMS