DEBATT

– Alle mennesker som sitter på trikken bruker det som et transportmiddel. De har et ærend og gjerne viktige ting de skal gjøre. Om ikke det er viktig i dine øyne, så er det viktig for dem, påminner trikkefører Linda Amundsen, og oppfordrer bilister til å ta en ekstra sjekk av parkeringen sin for å forsikre seg om at trikken kommer seg forbi.

– Kjære Oslo-folk, vi må ta en prat om feilparkeringer

Det virker som en ubetydelig ting for mange, men feilparkerte biler i byen er et kjempeproblem.

Publisert

Selvfølgelig har vi dyktige folk både i Sporveien, blant trafikkbetjentene og innen brann og redning, så vi løser alltid situasjoner med biler på kryss og tvers. 

Noen ganger i løpet av kort tid. Og andre ganger, som i dag, tar det litt lenger tid. 

Menneskene du rammer

Men det vi ikke skriver om, er den unge jenta som var på vei hjem og ikke rakk toget videre. Hun var så fortvila over hvordan hun skulle løse dette siden hun ikke var kjent i byen. 

Eller den voksne damen som hadde tatt ukeshandlinga og måtte ut å gå i snøføyka med altfor mange tunge poser. 

Alle mennesker som sitter på trikken bruker det som et transportmiddel. De har et ærend og gjerne viktige ting de skal gjøre. Om ikke det er viktig i dine øyne, så er det viktig for dem. 

Det er kanskje en bekymret mor som lurer på hvor datteren blir av. Eller det er unger som sitter og venter på at mamma skal komme hjem med kveldsmat etter å ha tatt en kjapp tur på butikken. 

Ta en ekstra sjekk

Så kjære Oslo-folk. Dere som bare skal, dere som parkerer bilen og kaver av gårde uten å tenke på hvordan du har plassert bilen eller om trikken kommer forbi: Husk at takket være dine tankeløshet, er det noen som blir bekymra for at sine kjære ikke kommer hjem til tiden. Eller det er andre som ikke rekker jobb eller toget videre. 

Så sjekk en ekstra gang hvordan du har parkert. Spesielt om du står langs trikkeskinnene. Alternativet er en kjip situasjon for veldig mange mennesker, og du kan forvente deg en klekkelig bot fra flere instanser.

Powered by Labrador CMS