OSLO 20160620.Politiet i arbeid. Politi i garasje.Modellklarert til redaksjonell bruk.Foto: Gorm Kallestad / NTB
– Det var et stygt overfall som endte i et basketak, sier Ann Kristin Grosberghaugen, leder for seksjon for seksuallovbrudd i Oslo-politiet.

Ny overfallssak i sentrum: – Dette er den styggeste saken vi har hatt hittil i sommer

En mann i 20-årene er varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha overfalt og utsatt en kvinne for betydelig vold samtidig som han forgrep seg på henne i sentrum.

Publisert

Overgrepet skal ha funnet sted natt til fredag i forrige uke, opplyser Ann Kristin Grosberghaugen, leder for seksjon for seksuallovbrudd til Avisa Oslo.

Natt til fredag i 03.30-tiden møttes siktede og kvinnen ved Oslo S. De skal ha gått sammen i retning Akershus festning, forteller Grosberghaugen til avisen.

– Så overfalt han henne. Det var et stygt overfall som endte i et basketak, sier hun.

Ifølge seksjonslederen er det ingen relasjon mellom siktede og fornærmede. Hun sier den varetektsfengslede mannen er en kjenning av politiet, som tidligere er dømt for volds- og seksuallovbrudd.

– Den styggeste saken

– Dette er den styggeste saken vi har hatt hittil i sommer. Den forrige saken han ble dømt i var også svært alvorlig. Det er veldig bra at vi fikk tatt ham såpass tidlig, sier Grosberghaugen til avisen.

Mannens forsvarer, Cathrine Bang, skriver i en tekstmelding til NTB at hennes klient ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Gå sammen flere

Tidligere i sommer skal det ha vært en rekke seksuelle overgrep i Oslo.

Grosberghaugen sier at Oslo er en trygg by, men at det er viktig å ta forholdsregler når man er på vei hjem om natten.

– Gå sammen med flere, følg med og vær oppmerksom, råder hun.

Powered by Labrador CMS