Majorstuen T-banestasjon.

Buss for bane på T-banen, men signalfeil ikke årsaken

Foruten signalfeil har trefall skapt trøbbel i T-banesporet ved flere anledninger lørdag.

Publisert

Klokken 08.45 meldte Sporveien om inntil videre innstilte avganger på linje 2 fra Majorstuen til Østerås. 

Dette grunnet trefall over skinnegangen. Det er lørdag gjeldende gult farevarsel for snø og blåser friskt flere steder. Lørdag formiddag sendte Meteorologisk institutt også ut gult farevarsel for sterke vindkast.

Som følge av treet som sperret skinnegangen, måtte T-banelinjen gå fra Ellingsrudåsen til Storo, og Sporveien ba reisende om å benytte alternativ transport.

De understreket samtidig at reisegarantien gjelder.

Supplerende busstrafikk

Like før klokken 09.00 opplyste Sporveien om at det ville kjøres buss for bane på strekningen mellom Majorstuen T-banestasjon og Østerås T-banestasjon fra plattform J i Sørkedalsveien, samme plattform som linje 28 og 45 i retning Smestad.

Ruter opplyste i en oppdatering noe etter klokken 11.00 at flere avganger var forsinket på grunn av signalproblemer, og at det ble kjørt supplerende busstrafikk mellom Østerås T-banestasjon og Majorstuen T-banestasjon.

Klokken 12.20 kunne Sporveien melde at togene mot Østerås gikk som normalt igjen, og at buss for bane på linje 2 med det ble avviklet.

Nok et trefall

Like før klokken 12.00 meldte Sporveien om nok et trefall over T-baneskinnene. Det var da tre i sporet mellom Gulleråsen og Vettakollen på linje 1. 

Buss for bane ble med det innført på Holmenkollbanen fra Majorstuen til Holmenkollen, med minibusser videre på strekningen fra Holmenkollen til Frognerseteren.

Etter under tre kvarter med buss for bane på strekningen, ble det på sin side stopp også for denne alternative fremkomstmåten. Buss for bane kjørte seg fast og sperret veien for maxitaxiene som skulle kjørt videre mot Frognerseteren. 

I påvente av bergingsbil, ble det med det heller ikke busstrafikk på strekningen.

Klokken 13.47 var treet på sin side fjernet, og tog kjørte igjen til Holmenkollen, der de på tidspunktet snudde. Like etter ble det meldt at togene kjørte videre opp til Frognerseteren, men en drøy time senere ble det igjen henvist til bruk av maxitaxi på denne delen av strekningen.

«Linje 1 snur på Holmenkollen. Det kjøres maxitaxi på strekningen videre til og fra Voksenkollen. Frognerseteren stasjon betjenes ikke», var meldingen fra Sporveien klokken 15.19.

Som normalt i morgentimene

I morgentimene meldte Sporveien at alle linjer gikk som normalt, men at forsinkelser likevel måtte påregnes, grunnet signalfeil.

Siden torsdag har signalproblemer skapt utfordringer i T-banetrafikken. 

Fredag ble det klart at arbeidet med å utbedre feilene vil føre til fortsatt forsinkelser og endringer på T-banen frem til mandag formiddag.

Like etter klokken 11.00 meldte Sporveien for øvrig at vekselproblemer på Helsfyr medførte en del forsinkelser i togtrafikken.

«Det er forsinkelser på samtlige av T-banens linjer. Det skyldes signalproblemer og utfordrende værforhold», meldte Sporveien i 15.30-tiden.

«De fleste av T-banens linjer er nå i rute, enkelte forsinkelser kan fortsatt forekomme. Linje 1 snur på Holmenkollen. Det kjøres maxitaxi på strekningen Holmenkollen–Frognerseteren», het det i oppdateringen to timer senere.

I 21.30-tiden var det forsinkelser på grunn av signalproblemer på linje 2 og 3, men utover dette var de fleste T-banetog i rute. 

På linje 1 var normal trafikk gjenopptatt, og alle tog på linje 1 kjørte med det igjen helt opp til Frognerseteren.

– Lokalt vanskelige kjøreforhold

I tillegg til signalproblemene, har været altså også bydd på utfordringer for kollektivtransporten.

– Gult farevarsel innebærer blant annet at noen reiser vil kunne få lenger reisetid, og det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold, uttalte kommunikasjonssjef Cathrine Myhren-Haugen i Ruter før helgen.

– Glatte veier og nedblåste trær har ført til forsinkelser og enkelte innstillinger både på buss og T-banen i dag, sa pressevakt Sofie Bruun lørdag ettermiddag.

Linjer innstilt

Ifølge Ruters avviksoversikt, var det lørdag enkelte innstilte bussavganger og forsinkelser som følge av mye snø, glatt føre og vanskelige kjøreforhold.

Blant annet ble linje 63 innstilt av nevnte årsak fra klokken 10.20 lørdag formiddag, med klokken 15.15 lørdag som foreløpig sluttidspunkt. 

Linje 63 er innstilt lørdag.

Reisende ble bedt om å benytte andre transportmidler på strekningen mellom Grorud T-banestasjon og Gangtunnelen.

To timer senere, i en oppdatering klokken 12.20, kom det frem at dette også gjaldt linje 62, på strekningen mellom Grorud T-banestasjon og Grorud senter.

Midt på ettermiddagen ble innstillingene på de nevnte linjene utvidet til å gjelde frem til klokken 22.15 lørdag, ifølge Ruters avviksoversikt.

Tips oss:

Har du tips, bilder eller video?

Kontakt oss på tips@vartoslo.no.

Bidrag som brukes belønnes med Flax-lodd.

Powered by Labrador CMS