På T-banes linje 1 gikk det ingen bane her ved Skogen stasjon og frem til Frognerseteren først på dagen fredag.

Store forsinkelser på T-banen

Heller ikke fredagsmorgenen gikk knirkefritt på T-banen med fortsettende forsinkelser utover dagen.

Publisert

Torsdagen var preget av T-banekluss fra tidlig morgen til sent på kveld, blant annet ble det satt inn pendeltog, buss for bane og maxitaxi. 

– T-banen begynte å kjøre som normalt cirka klokken 19.20, opplyste pressevakt Sofie Bruun i Ruter til VårtOslo torsdag kveld. 

– Det ble brukt totalt 15 busser. Det oppsto signalfeil ved Frognerseteren, og derfor kjørte vi maxitaxi, oppsummerte hun om bruken av buss og maxitaxi for bane torsdag.

Signalproblemer

Fredag morgen gjorde signalfeil mellom Skogen og Frognerseteren på sin side nok en gang at reisende måtte henvises til maxitaxi.

Det gikk nemlig ingen bane på strekningen på Holmenkollbanen som følge av signalproblemene, ifølge Sporveien, som med det satte opp maxitaxi for bane her for andre dag på rad. 

Det førte til at følgende stoppesteder ikke ble betjent: Frognerseteren, Voksenkollen og Lillevann. Like etter klokken 09.30 meldte Sporveien at de gjenopptok normal trafikk på linje 1, slik at stasjonene mellom Skogen og Frognerseteren kunne benyttes igjen.

Linje 2

På linje 2, der det i går var satt opp buss for bane store deler av dagen, i tillegg til pendeltog, gikk avgangene fredag morgen fra Ellingsrudåsen 10–25–40–55 som normalt mellom Ellingsrudåsen og Østerås, og avgangene fra Ellingsrudåsen 03–18–33–48 kjører mellom Ellingsrudåsen og Storo.

Ifølge Ruters avviksoversikt er det tidlig på formiddagen imidlertid en lang rekke innstillinger også på linje 2.

«Mellomavgangene blir dessverre innstilt fra Ellingsrudåsen. De kjører på avgangstidene 10–25–40–55 fra Ellingsrudåsen, plattform 1», het det i en oppdatering om linje 2 fra Sporveien like etter klokken 11.00.

Ruters avviksoversikt viser en lang rekke innstillinger fredag formiddag.

Store forsinkelser

«Vi har forsinkelser på flere linjer og avganger. Dette skyldes et signalproblem på Grorud som forplanter seg videre. Vi beklager ulempene dette medfører for våre kunder», heter det i en oppdatering fra Sporveien idet klokken nærmer seg 09.30.

Blant annet ble avgangene fra Bergkrystallen klokken 08.10 og 08.25 innstilt og satt i trafikk fra Ryen grunnet store forsinkelser. Reisende ble bedt om å benytt linje 1.

«Flere avganger er dessverre forsinket opp til ca. 10 minutter på grunn av signalfeil. Beregn ekstra tid for din reise. Merk at sluttiden er usikker og kan bli endret», het det i en avviksmelding fra Ruter om trafikken på linje 4 og 5 i morgentimene.

Like etter klokken 11.00 ble det meldt at togene på linje 4 mot Vestli/Bergkrystallen ville snu på Veitvet, hvilket innebar at kun linje 5 kjørte mellom Veitvet–Vestli–Veitvet.

Fredag ettermiddag varslet Sporveien og Ruter at signalproblemene vil påvirke trafikken på T-banen frem til mandag formiddag. Les mer her:





Powered by Labrador CMS