Vålerenga ishockey
Det ble tøft for Vålerenga i kveldes kamp. Her fra en tidligere anledning.

Tøffe tak på bortebane for Vålerenga i tredje finalekamp

Storhamar var flere hakk bedre enn Vålerenga og vant 4-1 i den tredje kampen av årets NM-finale i ishockey fredag.

Det betyr at de leder 2-1 i kamper i best av sju-serien. Den neste kampen spilles på Jordal Amfi på søndag. Da er det ventet stinn brakke og 7500 tilskuere.

– I dag spiller vi mye bedre enn på Jordal. Ydmykheten og «smartnessheten» var tilbake, sa Storhamar-trener Petter Thoresen til TV 2.

Storhamar har vært helt overlegne mot Vålerenga på egen is denne gangen. De to kampene i grunnserien mellom lagene i Hamar endte med 4-0 og 8-0, og det betyr at Vålerenga bare har scoret ett mål i «Fjøset» i denne sesongen.

– Vi vet at vi har snudd dette før. Vi har bare tapt en hockeykamp. Ikke noe mer. Det er «power play» som ødelegger for oss i dag, sa Vålerengas trener Fredrik Andersson.

Stor tall

Til sammen har Storhamar slått Vålerenga 28-10 i årets sesong, inkludert fredagens oppgjør. Det er det som gjør dem til favoritter til å bli årets sluttspillmestere.

Drøye fire minutter var spilt da hjemmelaget gjorde 1-0. Det var en klinisk scoring av Peter Quenneville ned til høyre for Vålerengas keeper Tobias BreivoldPatrick Thoresen og Sander Hurrød assisterte.

Sverre Rønningen doblet for Storhamar i overtall etter 17.23 spilte minutter av 1. periode. Da var det Jacob Berglund og Martin Rønnild som hadde assist.

Sen redusering

Den tidligere Lillehammer-spilleren Rønningen la på til 3-0 til Storhamar med sin andre for dagen da han limte pucken opp i krysset 6.31 minutter inn i 2. periode. Jacob Berglund hadde igjen assist, og det hadde også Andreas Martinsen.

Jacob Berglund satte pucken i tomt bur til 4–0 etter 57.20 minutter. Thomas Olsen reduserte til 1–4 med seks sekunder igjen å spille.