� I dag har vi en klima- og naturkrise i verden, ikke «bompengekrise», sier MDGs toppkandidat i Oslo, Lan Marie Berg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sjokkmåling for Oslo: MDG nesten like store som Ap

Miljøpartiet De Grønne får en oppslutning på 18,6 prosent på VGs ferske Oslo-måling. Det skiller bare ett prosentpoeng opp til Arbeiderpartiet.

Publisert

Aps oppslutning på 19,6 prosent er uendret fra junimålingen, som Respons Analyse har utført for VG.

Høyre er ikke uventet fortsatt største parti, og oppslutningen på 24,9 prosent utgjør en oppgang på 1,9 prosentpoeng. MDG går på sin side fram hele 4,7 prosentpoeng til 18,6 prosent.

— Folk vil ha handlekraft

— I dag har vi en klima- og naturkrise i verden, ikke «bompengekrise». Jeg tror folk har blitt litt lei av krangling i regjeringen og heller ønsker seg politikere som faktisk gjør noe med de store miljøproblemene. Folk ønsker seg handlekraft, ikke politisk teater, sier Lan Marie Berg, samferdselsbyråd og førstekandidat for MDG i Oslo, til NTB.

FNB tilbake i Oslo

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) har den største tilbakegangen. Oppslutningen på 3,8 prosent er et fall på 5,3 prosentpoeng.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger (med endring fra junimålingen i parentes): Rødt 7,9 (-1,2), Sosialistisk Venstreparti 8,1 (-0,4), Senterpartiet 2,1 (+0,4), Kristelig Folkeparti 1,4 (+0,4), Venstre 5,0 (-0,2), Fremskrittspartiet 6,7 (-1,0) og andre partier 1,9 (+0,7).

Målingen er basert på 803 intervjuer.

Powered by Labrador CMS