Gravemaskin stanget i taket fra lasteplanet – måtte stenge tunnelen

Med en gravemaskin på planet, ble takhøyden litt for snau for en lastebil i Granfosstunnelen. Føreren av doningen fikk førerkortet beslaglagt.

Publisert

Klokken 15.42 meldte politiet at de var på vei til Granfosstunnelen på riksvei 150. 

En lastebil med en gravemaskin på planet hadde her vært oppe i tunneltaket i innløpet ved Fornebu.

Det hele medførte stans i trafikken på stedet. Vegtrafikksentralen øst opplyste kort tid etter politiets oppdatering at tunnelen var stengt i retning Smestad.

– En gravemaskin på henger slo oppi taket, bekreftet operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt idet klokken nærmet seg 16.30.

Førerkortbeslag

Det var da mye nedfall i vegbanen som måtte ryddes, og politiet sto ved innløpet i påvente av at ansvarlig etat skulle ankomme.

– Den skal ha kommet borti en del lys og annet montert i tunneltaket, opplyste operasjonslederen videre.

– Fører blir anmeldt, og vi har tatt beslag i førerkortet. Vi loser vogntoget (lastebil og tilhengeren) ut av tunnelen og får han til å parkere der, fortsatte Sandnes.

– Må sikres

Trafikkoperatør Mikael Olsen i Statens vegvesen opplyste til NTB like før klokken 16.00 at en elektroingeniør var på vei til stedet da lys og muligens også kameraer ble revet ned i sammenstøtet.

Det var da ikke gjort noen vurdering av hvor lenge tunnelen ville være stengt, fortalte han videre. 

– Det viktigste nå er å få sikret tunnelen. Etter hvert vil det tas en vurdering på om tunnelen kan være åpen uten lys og kamera. Først må stedet sikres for løse gjenstander, fortsatte Olsen.

Klokken 17.30 meldte politiet at de hadde avsluttet sin innsats på stedet, men at det antas at tunnelen vil være stengt noen timer for opprydding.

Powered by Labrador CMS