DEBATT

— Hvor er dekningen av at det var de skeive minoritetene som brettet opp ermene og gjorde jobben, spør artikkelforfatteren.

- Takk til de skeive minoritetene. Pride-marsjen på lørdag skjedde ikke av seg selv!

— Lørdag samlet tusener seg i Oslo for å ta gatene tilbake etter terroren mot Pride og skeive utesteder. Det gjør meg sint hvor få som anerkjenner at jobben med å få marsjen til å skje ble gjort av de skeive minoritetene.

Publisert

Jeg blir så sint av at det ikke kommer tydelig fram noe sted at det var det skeive minoritetsmiljøet.

Mange av dem skeive muslimer og skeive med muslimsk bakgrunn, mange transfolk og ikke-binære - som sto i spissen for hele grasrotmarsjen som skjedde på lørdag.

— De mest utsatte skeive tok ansvar

Den som alle rettmessig hyller og deler bilder av. Det var kritiske skeive aktivister og organisasjoner som initierte, arrangerte, mobiliserte og passet på.

Marsjen skjedde ikke tilfeldig og «av seg selv», de mest utsatte i det skeive miljøet tok et enormt kollektivt ansvar, og gjorde den jobben.

Skeive minoriteter gjorde det som måtte gjøres. Det skulle alle som deler «love is love» visst, løftet fram - og overbragt all takk som finnes.

— Gjør meg sint at det ikke dekkes

Den skeive kampen er også så mye mer enn retten til å elske den man vil, det er vel så mye kampen for retten til å være den man er og leve trygt som seg selv.

Hvor er dekningen av at det var de skeive minoritetene som brettet opp ermene og gjorde jobben? Hvor er den bevisstheten?

Det er ikke overraskende, men det gjør meg så sint at det selvfølgelig ikke dekkes.

Så tusen takk til Reclaim Pride, Salam, Skeiv Verden, Steatorni og PKI, men også Garmeres og Skeiv Ungdom, og alle kamerater som gjorde jobben på lørdag for å gi oss mulighet til å samle oss og marsjere.

Takk, også for jobben dere gjør alle andre dager. Dere er uvurderlige.

Powered by Labrador CMS