Oslo 20210727. Tirsdag kveld kom det en del nedbør i Oslo sentrum.Foto: Geir Olsen / NTB
Fredag kan det komme store mengder nedbør i Oslo, varsler meteorologene.

– Kan bli farevarsel om regn mot slutten av uken

Mot slutten av uken ventes det mye nedbør i hele Sør-Norge. I Nord-Norge og på Østlandet blir det sannsynligvis høye temperaturer store deler av uken.

Publisert

Meteorolog Iselin Skjervagen ved Meteorologisk institutt forteller at det er vanskelig å si hvem som blir værvinneren i landet.

– Først er det Sør-Norge som har det fint, og så har de det dårlig store deler av uken. Men det er flere fine dager på Østlandet, så hvis jeg må velge, så er det de som får det beste været, mener hun.

Strålende vær

Skjervagen forteller at det vil være noen dager med regn fram til onsdag kveld i Nord-Norge. Resten av uken er det derimot meldt høye temperaturer.

Langs kysten i Nordland er det forventet 22–23 grader mot slutten av uken, mens temperaturene i Finnmark blir nærmere 20 grader.

– Fra onsdag kveld blir det strålende vær. På fredag er det faktisk meldt 25 grader i Nordland og Troms, forteller meteorologen.

I Tromsø, Finnmark og nordlige deler av Nordland ventes det temperaturer opp mot 25 grader også på lørdag.

Varmest på torsdag

Både på Østlandet, Vestlandet, i Trøndelag og i Rogaland blir det varmest på torsdag, sier Skjervagen. Det kan bli opp mot 25 grader enkelte steder i disse regionene.

– Dagene før torsdag ser det ut som Østlandet blir ganske varmt, opp mot 25 grader hver dag. Det blir litt kjøligere langs kysten av Vestlandet og Sørlandet fram til torsdag, med temperaturer rett under og opp mot 20 grader, sier Skjervagen.

Mye nedbør fredag

I Sør-Norge starter uken med fint vær på mandag, men på tirsdag ventes det en del nedbør i Vestland, Møre og Romsdal og Trøndelag. Samtidig forteller Skjervagen at det blir greie temperaturer til tross for regnværet.

Onsdag og torsdag blir det stort sett fint vær og greie temperaturer i hele Sør-Norge, før byger dekker hele landsdelen og fører til en del nedbør på fredag.

Skjervagen forteller at det kan bli aktuelt med farevarsel om regn i Sør-Norge mot slutten av uken.

– Vi følger tett med på situasjonen, sier meteorologen.

Powered by Labrador CMS