Det er ventet nærmere 150.000 festivaldeltakere under årets Tons of Rock. Arrangøren anbefaler i samarbeid med Ruter at folk benytter seg av skyttelbussene som går fra Jernbanetorget. Til venstre ser du busskøen fra sentrum for et par år siden.

Norges største musikkfestival vil prege byen – dette bør du vite før det braker løs

Opp mot 150.000 mennesker forventes til Tons of Rock når Ekebergsletta fra 26. til 29. juni fylles av rockeglade festivaldeltakere. Det påvirker også kollektivtilbudet til Ruter.

Publisert

Musikkfestivalen Tons of Rock feirer i år sitt tiårsjubileum og har halvparten av tiden holdt til på Ekebergsletta, dit festivalen flyttet fra Halden i 2019. Med nærmere 150.000 deltakere og besøkende fra 72 land, har festivalen blitt en av Norges største.

Presseansvarlig Lars Tefre Baade gleder seg til å feire ti år med rock, med store navn som Judas Priest og Metallica

– Festivalen har vokst i takt med fansen, det er stor stas for oss, sier han.

Mens solen skinner over Ekebergsletta, anbefaler Baade festivaldeltakerne å orientere seg om hvor det er mat og drikke, og å huske å bruke solkrem. 

Han forteller at de jevnlig oppdaterer sine informasjonskanaler og anbefaler deltakere å følge med.

– Vi skal gjennomføre en fantastisk festival og er stolte over å ha laget et produkt som fansen kan være fornøyde med, fastslår Baade.

På Jernbanetorget kan du bytte billett til bånd i forkant av festivalen.

Har inntatt Jernbanetorget

Festivalen anbefaler å bytte festivalbillett til festivalbånd i forkant av festivalen, for å unngå kø. Dette kan man gjøre i boden rett ved siden av Tigeren på Jernbanetorget. 

Denne vil være åpen mellom klokken 14.00 og 21.00 mandag 24. juni og tirsdag 25. juni. Onsdag 26. juni vil den være mellom klokken 10.00 til 18.00. 

Publikum da Europe var på scenen på Tons of Rock på Ekebergsletta i 2022. Bandet gjester festivalen også i år og spiller på første festivaldag, onsdag, sammen med blant andre Metallica.

Støyadvarsel

Arrangørene varsler på sine nettsider mye aktivitet i nabolaget mens festivalen pågår.

Festivalområdet vil være åpent fra klokken 12.00 til 00.00, med konserter som spilles mellom 13.00 og 23.00 hver dag mens festivalen pågår. 

Arrangørene informerer også om noe støy i forbindelse med nedrigg av sceneutstyr i etterkant av de siste konsertene hver dag. Siste festivaldag vil det også foregå nedrigg utover natten.

Anbefaler skyttelbusstilbudet 

Det er rekordmange som skal på årets festival, så arrangørene anbefaler deltakerne å være ute i god tid. 

Tons of Rock
Det var lange køer da publikummere skulle ta bussen til festivalen i 2022.

De anbefaler alle som kan å benytte seg av skyttelbusstilbudet fra Oslo S. Dette fremfor rutebussene, som vil ha begrenset kapasitet.

Ruter opplyser at skyttelbussene vil ha 24 avganger i timen fra klokken 11.00. Når festivalområdet skal tømmes, vil bussene gå fra Ekebergsletta til Oslo S fra klokken 22.00 til området er tømt. 

– Det settes opp skyttelbusser som kjører kontinuerlig fra spor 19, plattform 38, 39 og 40 på Oslo S direkte til Ekebergsletta, forteller pressetalsperson i Ruter, Øystein Dahl Johansen, i en pressemelding. 

Stengt for trafikk

Festivalarrangørene oppgir at det også vil være stengt for trafikk på Ekebergveien mellom innkjøring til Ekeberg camping og innkjørsel til Ekeberghallen. 

Dette vil også berøre bussforbindelsene. Fra 25. juni og frem til 1. juli vil det være omkjøringer på busslinje 74.

Trikkelinjene 13 og 19 vil derimot forsterkes mellom Jernbanetorget og Sportsplassen.

Powered by Labrador CMS