Sportssjef Eli Landsem og hovedtrener Minica Knudsen skal lede Vålerengas damelag til suksess denne sesongen. Foto: Vålerenga Fotball

Vålerenga-jentene sikter mot medalje. Aldri har publikumsinteressen vært større

Vålerengas damelag satser hardt. Store spillerprofiler er hentet inn, og forhåndssalget av sesongkort har aldri vært høyere. Lørdag sesongåpner de hjemme mot erkerival Lillestrøm.

Publisert

Fjorårets sesong endte i stor skuffelse for Vålerengas damelag med tap i cupfinalen for Avaldsnes. En syvendeplass i serien var heller ikke den plasseringen klubben hadde håpet på. Siden sesongslutt har endringene vært store i østkantklubben. Borte er trener Kjell Gustad og en rekke av fjorårets mest profilerte spillere.

Nå satses det sterkere enn noen gang. Og optimismen er stor på Valle foran årets sesong.

Penger fra milliardærarving sikrer satsing

Styret i Vålerenga har vedtatt at klubben skal være ledende i Norge også på kvinnesiden innen 2020. For å klare å oppfylle intensjonen er økonomi et svært viktig punkt. Foran årets sesong har de fått hjelp av Glava-arving Ole Richard Arnfinnsen. Han har tidligere hjulpet herrene økonomisk. Nå har han valgt å støtte damelaget.

 Bakgrunnen er at jeg synes de fortjener mer anerkjennelse. Jeg er Vålerenga-supporter på min hals og synes det er morsomt å kunne hjelpe, sier han til VG.

Pengene Arnfinnsen bidrar med har, sammen med midler fra Coop sin nye storsatsing på norsk damefotball, gjort det mulig å sikre en sportslig satsing som er sterkere enn noen gang.

Suksesstrenere hentet inn

Til å lede den sportslige satsingen har klubben hentet inn to virkelige profiler innen norsk kvinnefotball. Sammen skal sportssjef Eli Landsem og tidligere trener for LSK kvinner, Monica Knudsen, for å skape et vinnerlag på Valle.

— Det å kjempe om gull i år er nok litt tidlig. Men på en god dag kan vi slå alle, sier sportssjef Landsem.

Det er ikke bare på trenersida klubben har rustet skikkelig opp. Også blant spillerne er det skjedd en betydelig forsterkning. Den største profilen er kanskje Isabell Herlovsen, som vender tilbake til hjemlandet etter et år i kinesisk fotball. Nå håper hun å kunne bøtte inn mål for Vålerenga kommende sesong.

Isabell Herlovsen er tilbake i norsk damefotball etter en sesong i kinesisk fotball. Foto: Vålerenga Fotball

Flere nye landslagprofiler

— Jeg håper at jeg kan bidra til at Vålerenga blir et topplag. Sist jeg var i Norge scora jeg 30 mål, og det er min personlige rekord. Toppserierekorden er 36 så det hadde vært veldig gøy å nærme seg den, sier hun til klubbens egne hjemmesider.

Herlovsen er ikke den eneste landslagsprofilen som er hentet inn. Landslagsstopper Stine Reinås Pettersen, tidligere LSK-spiss Marte Berget og den nederlandske landslagskapteinen Sherida Spitze er også hentet inn.

Satte ny salgsrekord for sesongkort

Tilskueroppslutningen i norsk damefotball har aldri vært større. Dette håper klubben å kunne gjøre noe med under årets sesong. Interessen for damelaget før sesongstart er det ikke noe å si på. I alt har klubben solgt 404 sesongkort foran årets sesong.

Markedsansvarlig for Vålerengas damelag, Jens August Dalsegg. Foto: Privat

— Vi hadde et mål om å nå 300 solgte sesongkort totalt, men forventet ikke at det skulle gå såpass bra. Det er bare å rette en stor takk til alle som har støtta damelaget og ikke minst stått på for at vi skulle nå målet vårt, pluss litt til, forteller en fornøyd markedsansvarlig, Jens August Dalsegg.

Aldri tidligere har en norsk dameklubb solgt flere sesongkort.

Nye tilbud til publikum

Publikumssnittet i fjor lå et sted mellom 200-250 tilskuere på hjemmekampene. Nå håper klubben på en økning gjennom årets sesong.

— Vi har gjort flere grep for å skape et bedre arrangement rundt damekampene foran denne sesongen. Det håper jeg skal slå positivt ut på publikumsoppmøtet, sier sportslig administrativ leder, Egil Ødegaard.

Nytt av året er et helt nytt publikumskonsept i stadions kantine, hvor alle på hovedtribunen er velkomne. Der blir det musikk, intervju med sportsjef Eli Landsem før kampen og  mulighet å kjøpe seg noe godt å spise og drikke. Det er også mulig og kjøpe VIP-billett som inkluderer gode seter og enkel servering.

Vålerenga Damer åpner hjemme på Vålerenga stadion mot Lillestrøm, lørdag klokken 1700. Kampen sendes også direkte på NRK1.

Powered by Labrador CMS