- Jeg utfordrer alle politikere til å satse på ungdom og ungdomsklubber. Foto: Privat

– Det er ikke nok ungdomsklubber for oss ungdom. Vi trenger trygge og tilgjengelige steder å være

Ungdomsklubber er megaviktig for ungdom – også for meg. Det er en møteplass på fritiden. Her har vi muligheten til å være oss selv, sammen med andre ungdommer og venner.

Publisert

Ikke alle barn og unge har råd til å gå på en fritidsaktivitet etter skolen. I bydel Gamle Oslo, hvor jeg er fra, betyr dette at mange ungdommer heller henger på gata i mangel på noe å gjøre.

Dette, kombinert med dårlige levekår og utenforskap, er viktige årsaker til vold og kriminalitet. Derfor er det så utrolig viktig med flere ungdomsklubber i byen vår. For ungdomsklubber er en trygg møteplass og arena hvor du kan være deg selv.

Jeg synes det er urovekkende at ungdomsklubber får for lite fokus av politikerne. Særlig når vi vet at Oslo er en by med økende forskjeller og at Oslo kommune har færrest antall fritidsklubber per innbygger i landet.

Megaviktig møtested

Ungdomsklubber er megaviktig for ungdom, også for meg. Det er en møteplass på fritiden. På ungdomsklubbene har vi muligheten til å være oss selv, sammen med andre ungdommer og venner.

Hva er en ungdomsklubb?

Ungdomsklubb er et fritidstilbud for ungdom som ofte starter i 8. klasse og slutter når du fyller 18 år. Målet til en ungdomsklubb er å skape en spennende, trygg og utfordrende hverdag for ungdommen. Et godt eksempel er Cafè Central Park på Tøyen.

Min utfordring

Jeg utfordrer alle politikere til å iverksette disse tiltakene:

  1. Gi ungdomsklubbene nok penger, sånn at de kan fortsette å forbedre seg.
  2. Opprett flere ungdomsklubber, slik at alle har muligheten til få en trygg møteplass.
  3. Sørg for at ungdomsklubbene kan være åpne til ti, for å forhindre henging i gatene på nattestid og slik at vi ungdommer nesten alltid har et sted å være.
Powered by Labrador CMS