Sanntidssystemet kollapset og varslet gjennomgående feil.
Sanntidssystemet kollapset og varslet gjennomgående feil.

Ruter innrømmer feil informasjon under snøkaoset: – Rett og slett ikke god nok

Etter at reisende i Oslo onsdag ble servert mangelfull og feilaktig informasjon, beklager Ruter. Mange ventet på busser og T-baner som aldri kom.

Publisert

– Kundeinformasjonen ute i går var rett og slett ikke god nok, sier kommunikasjonssjef Cathrine Myhren-Haugen i Ruter til NRK.

– Jeg forstår veldig godt frustrasjonen til folk som står og venter på en buss som ikke kommer, og jeg vil si unnskyld til de reisende for det, legger hun til.

Både på tavler på holdeplassene og i Ruter-appen sto det feil informasjon om når busser, trikker og T-baner skulle komme da kollektivtrafikken var delvis lammet av solid snøfall og ubrøytede veier.

Fortsatt avvik

Torsdag ettermiddag er det fortsatt avvik i avganger Ruter har koordinerende ansvar for, men situasjonen har stabilisert seg.

– Det er enkelte forsinkelser og innstillinger grunnet rushtid og vinterføre, men for det meste så går det greit i kollektivtrafikken nå, opplyser kommunikasjonsrådgiver Benjamin Øveraas i Ruter i 15.30-tiden torsdag ettermiddag.

Ruter forventer at driften vil fortsette å gå greit utover ettermiddagen og kvelden også.

Må vente på salting

Linje 79 betjener ikke strekningen mellom Trosterudkrysset og Furuset skole som følge av omkjøring på grunn av glatt føre ved Lindeberg, der det er ventet snarlig salting av det glatte veipartiet, ifølge Ruter.

Biler som står i veien for trikken samt andre fremkommelighetshindre skaper visse utfordringer for trikken i indre by, men trikken går likevel stort sett som den skal.

Med unntak av linje 1, Holmenkollbanen, som er innstilt ut driftsdøgnet med maxitaxier som erstatning for vogner, kjører også T-banen som normalt. 





Powered by Labrador CMS