Jente sitter med utsikt mot sjøen
Terrassen har blitt utstyrt med nytt utemøblement, og hvem som helst kan ta den i bruk.

Åpner strandterrassen med panoramautsikt for publikum i påvente av serveringstilbud

Fra torsdag og to måneder fremover kan de som ønsker ta i bruk terrassen som egentlig tilhører Hukodden strandrestaurant.

Publisert

Restauranten i vannkanten på Huk har siden 50-tallet blitt brukt som restaurant. Bygningen ble på sin side i utgangspunktet oppført som badehus for Vidkun Quisling under andre verdenskrig.

Etter at det i 2019 ble avdekket at strandrestauranten ikke tilfredsstilte dagens tekniske standard, har det ikke vært et serveringsstilbud på stedet.

Må rehabiliteres før restaurantdrift

Husets tid som restaurant er etter planen ikke over, men bygningen må renoveres før den igjen kan brukes til formålet.

– Vi har imidlertid jobbet med å kartlegge behovet for rehabilitering, verneverdier og også avklart hva bygningen skal brukes til i et fremtidig perspektiv. Vi har fått tilslutning for vårt forslag om at bygningen skal brukes som en strandrestaurant også i fremtiden, uttalte direktør Eskil Bråten i Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) i en pressemelding tidligere denne måneden.

Strandrestauranten ved Hukodden ligger idyllisk til. Selv uten et serveringstilbud, kan publikum nå altså benytte seg av terrassen.

«Foreløpig har byrådet bevilget 5 millioner kroner til Hukodden strandrestaurant, og arbeidet med prosjektering av tiltakene er nå godt i gang, i påvente av ytterligere midler gjennom ordinære budsjettvedtak i Oslo bystyre. Dersom resterende midler blir bevilget, vil EBY være klare til å starte opp arbeidet med totalrehabilitering», het det videre.

Fra ti til ti i to måneder

I mellomtiden skal altså publikum få gleden av å benytte seg av strandrestaurantens terrasse. Den kommunale etaten melder at de åpner terrassen torsdag.

De neste to månedene, fram til 20. august, vil terrassen være åpen fra ti om formiddagen til ti om kvelden.

«En vekter vil sørge for dette. Det er også satt ut plakater om det midlertidige tiltaket», opplyser Eiendoms- og byfornyelsesetaten i en e-post til VårtOslo.

Nyinnkjøpte parkmøbler

Parkmøbler er bestilt med bistand fra Bymiljøetaten, som har ansvar for friområdet og kaféen på Hukodden. Dette med formål om å tilgjengeliggjøre terrassen med idyllisk beliggenhet, som har blitt opprustet og sikret for bruk, gjennom sommersesongen.

– Mens vi venter på at hele bygget kan tas i bruk, åpner vi opp terrassen slik at publikum kan nyte medbragt piknik, sitte- og solplasser i skolens sommerferie, uttalte byutviklingsråd Arild Hermstad (MDG), som anslår at det vil bli restaurantdrift igjen om et par års tid, i en pressemelding da det ble gjort kjent at terrassen skulle åpnes for publikum som et midlertidig tiltak.

Powered by Labrador CMS