Midtstubakken
Mannen kjørte ned Midstulia med kjelke og skadet seg. Nå krever han erstatning fra Oslo kommune.

Mannen kolliderte med en port da han akte i Midtstubakken. Tapte saken mot Oslo kommune

Mannen tapte søksmål mot Oslo kommune etter akeulykke i hoppbakke. – I et hoppanlegg vil det være en rekke potensielle farer, særlig dersom man benytter anlegget til annet enn hopping, og utenfor åpningstid i en mørklagt bakke.

Publisert

Det var i februar 2019 at mannen kolliderte med en port da han akte Midtstulia rekruttanlegg i Oslo. Mannen ble hardt skadd i ulykken, og skadene medførte en varig medisinsk invaliditet på 70 prosent.

I etterkant saksøkte mannen Oslo kommune for 1,75 millioner kroner.

– Skyldes uheldige omstendigheter

I dommen påpeker Oslo tingrett at det ikke er noen tvil om at porten som mannen kolliderte med, utgjorde en fare for personskade ved kraftige sammenstøt.

– I et åpent hoppanlegg vil det imidlertid være en rekke potensielle farer, særlig dersom man velger å benytte anlegget til annet enn hopping og utenfor åpningstid i en mørklagt bakke, står det i dommen.

Retten mener at ulykken i all hovedsak skyldtes ekstraordinære og svært uheldige omstendigheter i kombinasjon med skadelidtes uforsvarlige opptreden.

– Skuffet

– Min klient er klart skuffet over dommen og mener den er feil, sier advokat Nadia Hall i Elden Advokatfirma i en kommentar til NTB.

I sluttinnlegget som ble skrevet før saken gikk i Oslo tingrett, skrev Hall at de mener kommunen var god kjent med at det forekom aking i bakken, og at de burde ha sørget for at det var sikring på plass også når det ikke foregikk hopping i bakken.

Hall skriver i en epost til NTB at de nå vil bruke tid på å sette seg inn i dommen.

– Det er en omfattende dom som vi nå skal bruke de neste to ukene på å sette oss nøye inn i, men min klient opprettholder at Oslo kommune har et ansvar og ønsker derfor å anke dommen til lagmannsretten, sier hun.

Dekker egne sakskostnader

Ifølge dommen slipper mannen å dekke kommunens sakskostnader.

Etter rettens syn er det forståelig at saken ble prøvd rettslig, og at styrkeforholdet i høyeste grad et fremtredende.

– Mannen er påført svært omfattende og varige skader som følge av ulykken. Hans muligheter til livsutfoldelse er dramatisk endret for alltid, står det i dommen

Powered by Labrador CMS