Publikum måtte brått forlate festivalområdet da denne beskjeden kom opp på skjermen ved hovedscenen.

Her forlater tusenvis Tons of Rock etter beskjeden: – Må dessverre stenge festivalen

Festivalen som trekker tusenvis til Ekebergsletta måtte torsdag kveld be publikum om å forlate området.

Publisert

– På grunn av innkommende vær må vi dessverre stenge festivalen, het det i en oppdatering fra Tons of Rock på deres Facebook-side klokken 22.45 på torsdagskvelden, altså kun kort tid før festivalen normalt avsluttes. 

«Dette er en sikkerhetsmelding», sto det å lese på skjermene ved hovedscenen til festivalen.

– Vennligst gå rolig mot utgangen og forlat området, fortsatte meldingen som også ble vist på skjermene ved hovedscenen på festivalområdet. 

Det er torsdag kveld gjeldende gult farevarsel for styrtregn og mye lyn i blant annet Oslo-området. Farevarselet varer frem til fredag morgen klokken 08.00.

Slik ser kartet med lynobservasjoner ut i 23.30-tiden. Oslo er merket med blå prikk i høyre hjørne.

I Meteorologisk institutts kart som viser lynobservasjoner i sanntid er det i 23.30-tiden merket av mye lyn utenfor Oslo.

Fortsetter fredag

– Tusen takk for at dere følger anbefalingene! Gå forsiktig hjem og ta vare på hverandre. Festivalen går som planlagt i morgen, heter det i en oppdatering fra Tons of Rock 40 minutter etter at publikum ble bedt om å forlate området.

Innlegget er på Instagram fulgt av tonene til Metallicas «Ride The Lightning».

Tons of Rock innledet festivalen onsdag med nettopp Metallica som avsluttende band første dag foran 38.000 publikummere. 

«Welcome back!», var beskjeden som møtte festivalpublikummerne, som ble bedt om å forlate området, på vei ut under fortsatt forholdsvis blå, om enn noe skyet himmel.

Kom med advarsel

Torsdag kveld var det TOOL som hadde fått oppgaven med å runde av på samme scene.

Allerede før klokken var bikket 21.00 varslet arrangøren publikum gjennom sine kanaler om at det var ventet uvær over Oslo og ba festivaldeltakerne følge med for informasjon.

En times tid senere la Tons of Rock ut en melding om at uværet, med kraftig vind, regn, lyn og torden, var estimert til klokken 23.30.

– All aktivitet og servering stenger etter TOOL. Vi ber alle planlegge hjemreise, var beskjeden da.

Det er totalt ventet om lag 150.000 festivaldeltakere over fire dager, som, ifølge arrangøren, altså skal fortsette som planlagt fredag.

Powered by Labrador CMS