Det er ventet styrtregn i hovedstaden. Her fra en av dagene med styrtregn på Majorstuen i slutten av forrige måned.

Farevarselet for styrtregn utvidet – venter store nedbørsmengder i Oslo

Onsdag sendte Meteorologisk institutt ut gult farevarsel for styrtregn i store deler av Sør-Norge. Torsdag utvides farevarselet til å også omfatte Oslo.

Publisert

Det ventes mye regn i Sør-Norge natt til fredag, og allerede onsdag sendte Meteorologisk institutt ut gult farevarsel for styrtregn i Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud og deler av Vestlandet sør for Stad. Her er det ventet at det lokalt kan komme mer enn 20 millimeter nedbør i timen.

Torsdag morgen bekrefter vakthavende meteorolog Elbjørg Moxnes at de vil utvide farevarselet ytterligere. Farevarselet gjelder nå også for Oslo, Østfold, Akershus og deler av Innlandet.

Store mengder

– Kraftige regnbyger ventes i ditt område. Det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker. Lokalt er nedbøren ventet å passere 20 mm/1t, heter det i farevarselet.

Det er også gult farevarsel for mye lyn i disse områdene.

Moxnes forteller at det kan komme store mengder regn natt til fredag, og at det derfor kan være lurt å ta noen forbehold.

– Det er vanskelig å vite hvor ille det blir. Mesteparten kommer i natt når de fleste ligger og sover, så det kan være lurt å sjekke at vannet har steder å renne unna, og at det ikke har tettet seg med bøss i kummer, anbefaler Moxnes.

– Beregn god tid

Regnet vil avta i morgentimene fredag, opplyser Moxnes, men det kan bli lokale oversvømmelser. Derfor oppfordrer hun de som skal ut i trafikken fredag morgen om å være varsomme, og følge med på veimeldinger.

– Beregn god tid i tilfelle omkjøringer. Ikke ta noen sjanser med å kjøre ut i dypt vann, finn heller en annen vei eller bli hjemme, oppfordrer Moxnes.

Midt på dagen torsdag advarer også Oslo brann- og redningsvesens 110-sentralen om styrtregnet som er meldt og anbefaler forebyggende grep før regnet setter inn med henvisning til varsom.no.

Powered by Labrador CMS