Fant skadde personer på hotellrom – én kjørt til sykehus

Beredskapstroppen og politiet undersøkte et rom på et hotell i sentrum fredag kveld, men meldte om falsk melding. Knappe to timer senere fant politiet to skadde personer på et annet rom på hotellet. Nå undersøker de sammenhengen.

Publisert

– Vi har sjekket ut et annet rom på hotellet, der fant vi to skadde personer. En er kjørt sykehus. Vi jobber på stedet med etterforskningstiltak, sier operasjonsleder Eirik Sannes i Oslo politidistrikt like før midnatt.

– Det er ikke mistanke om så veldig alvorlige skader. Det er vanskelig å få klarhet i hva som har skjedd, legger operasjonslederen til overfor NTB og opplyser videre at det ikke var andre personer på hotellrommet da politiet tok seg inn. Ingen er pågrepet i saken.

– Flere ressurser

Tidligere samme kveld rykket både beredskapstroppen og politiet ut etter melding om en voldshendelse på et hotell i sentrum.

– Meldingen vi fikk inn var av en sånn type karakter at vi er på stedet med flere ressurser i tilfelle det skulle være noe i det, sa operasjonsleder Tor Guldbrandsen til Avisa Oslo, som først meldte om situasjonen, i 22-tiden.

– Alvorlig innringing

Tjue minutters tid senere var Lars Kostveit i Oslo-politiets beskjed til samme avis:

– Det var en ganske alvorlig innringning som gikk på at det hadde blitt løsnet skudd. Men vi har nå konkludert med at det ikke har skjedd noe og at det var en falsk melding.

Like før midnatt kunne politiet altså opplyse om funn av to skadde personer i et annet rom på hotellet.

Sjekker sammenheng

Til VG sier operasjonsleder Sannes at politiet undersøker om den opprinnelige meldingen til politiet har sammenheng med funnet av de to skadde personene.

– Vi sjekker det nå, men det er nærliggende å tro det, sier han.

Like etter klokken 01.30 kunne operasjonslederen opplyse til pressen at politiet hadde gjort seg ferdige på stedet, og at saken overtas av Kriminalvakten.

Krimleder i Oslo politidistrikt, Eivind Håndstad, opplyser til VG lørdag morgen at ingen av de to skadde er alvorlig skadd:

– Politiet har vært der ute i natt og gjort undersøkelser, både tekniske og taktiske. Vi kommer til å følge opp saken i dag, blant annet med tanke på avhør.

Tips oss:

Har du tips, bilder eller video?

Kontakt oss på tips@vartoslo.no.

Bidrag som brukes belønnes med Flax-lodd.

Powered by Labrador CMS