Evakuerte og mannskaper fra redningsetatene ved stedet der det brant i en leilighet i en bygård i Vogts gate.
Evakuerte og mannskaper fra redningsetatene ved stedet der det brant i en leilighet i en bygård i Vogts gate.

Flere hoppet ut i bakgården under brann i bygård: – Det har vært kaotisk

Brannen som trolig startet i en sofa, utviklet seg til resten av leiligheten på Torshov sent torsdag kveld. Natt til fredag bekreftet politiet at en person var pågrepet og mistenkt etter brannen.

Publisert

Nødetatene rykket ut til i Vogts gate hvor det var en brann i en leilighet. Flere personer trengte bistand for å komme ut av bygården.

Brannen ble varslet om klokken 23.21 torsdag kveld. Klokken 23.50 kunne politiet melde om at brannen var slukket.

– Det har vært kaotisk. Det er et hospits. Det er mange rom, og man har ikke alltid oversikt over hvem som er hvor, sa operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB etter brannen.

Brannvesenet varslet at det var flere som hoppet ut i bakgården for å slippe unna røyken. Brannen oppsto trolig i første etasje av bygget.

– Det er ikke meldt at de som har hoppet, har hoppet fra noen høyde og er skadd på grunn av det. Det er flere som er eksponert for røyk. Alle er bevisste, fortsatte Skott.

Store vannskader

Ifølge politiet var det gjennomført et grovsøk av bygget, og de mente at de hadde relativt god kontroll på stedet etter brannen sent torsdag kveld.

Brannvesenet opplyste at det var tre leiligheter i bygget det ikke kom røyk inn i, og at beboerne der kan bli boende.

Ifølge brannvesenet er det store vannskader på grunn av at sprinkleranlegget ble utløst. Brannen kan ha startet i en sofa, ifølge politiet.

En mann pågrepet

Operasjonsleder Skott bekreftet idet klokken hadde bikket 01.30 natt til fredag at en person er pågrepet og mistenkt i saken:

– Opplysninger og funn på stedet knytter vedkommende til brannen. Av etterforskningsmessige hensyn ønsker vi ikke per nå å gå nærmere inn på årsaken til pågripelsen.

Powered by Labrador CMS