Kjørte inn i busskur på Jernbanetorget i høy fart og løp fra stedet: – Stort skadepotensiale

– Gjennomgang av video viser at bilen har for høy fart gjennom krysset og kolliderer i busskuret, sier operasjonslederen etter at en personbil kjørte inn i et busskur på Jernbanetorget sent fredag kveld. To menn i 20-årene er pågrepet.

Publisert

– Det var en del mennesker i området på bussholdeplassen og fortauet da bilen kom kjørende og traff busskuret. Skadepotensialet er stort i en sak som dette, og vi har derfor brukt mye ressurser i søk etter de involverte. 

Det fortalte operasjonsleder Guro Sandnes like etter at Oslo politidistrikt i en oppdatering idet klokken nærmet seg 01.30 meldte at bilen var tauet vekk, og at mange vitner var avhørt.

Pågrepet ved utested

– Vi fortsetter arbeidet utover natten. Vi har god beskrivelse av personene som var i bilen, og som knytter seg til hendelsen, utdypet Sandnes, som la til at det var to menn som løp fra stedet etter sammenstøtet. 

Like etter klokken 03.00 kunne politiet melde at en mann i 20-årene mistenkt for å ha vært en av de to i bilen, nettopp var blitt pågrepet og tatt med inn for videre undersøkelser og avhør.

– Mannen ble pågrepet i sentrum ved et utested. Han er ikke fysisk skadet. Han blir med til arresten nå for ytterligere undersøkelser, grunnet mistanke kjøring i påvirket tilstand, sa operasjonslederen like etter. 

Lørdag formiddag bekrefter politiadvokat Nina Henrichson Kresse overfor VG at den andre personen i bilen, også han en mann i 20-årene, er pågrepet.

Sett løpende fra bilen

Det var ved Jernbanetorget bilen kjørte inn i et busskur. Politiet meldte om hendelsen klokken 23.43 og var da i kontakt med mange vitner på stedet. 

– Airbag er utløst i bilen, og vi søker etter to personer som er sett løpende fra bilen like etter hendelsen. Vi vet ikke årsak til hendelsen. Det er ikke tegn til at noen er skadet ved busstoppet, sa Sandnes idet klokken nærmet seg midnatt.

Høy fart gjennom krysset

Operasjonslederen fortalte videre at det er materielle skader i front av personbilen og på selve busskuret.

– Gjennomgang av video viser at bilen har for høy fart gjennom krysset og kolliderer i busskuret. Vi er fortsatt søk etter de involverte. Vi holder på med avhør av vitner og aktuelle parter i saken, la hun til noe senere.

TIPS OSS:

Har du tips, bilder eller video?

Kontakt oss på tips@vartoslo.no.

Bidrag som brukes belønnes med Flax-lodd.

Powered by Labrador CMS