Platekompaniets siste fysiske butikk har fått nye lokaler i Storgata
Det nye lokalet i Storgata 19 er tilnærmet samme størrelse som Platekompaniet hadde på Oslo City.

Denne uken åpnet dørene til Platekompaniets siste fysiske butikk: – Stort marked for salg av musikk, film og spill i Oslo

Platekompaniets siste fysiske butikk har nå flyttet ut av Oslo City og inn i nye lokaler. – Platekompaniet i Oslo er en destinasjon som dekker behovene til alle aldersgrupper og interessefelt, sier butikkens økonomisjef.

Publisert

Torsdag åpnet Platekompaniets eneste fysiske butikk dørene til sitt nye hjem. Butikken som hadde holdt til på Oslo City i lang tid, er nå å finne i Storgata.

Økonomisjef i Platekompaniet, Rune Pettersen, forklarer at lokalet i Storgata 19 er tilnærmet samme størrelse som de hadde på Oslo City.

– Vi viderefører det varesortimentet vi har hadde på Oslo City, men fyller også på med varer som passer naturlig til de varegruppene vi har i dag, sier Pettersen.

Interiørbutikk tar over lokalet

Det var kontrakten med senteret som gikk ut, og Platekompaniet bestemte seg for å finne et nytt lokale. Butikken åpnet torsdag denne uken, og feiret med både rabatter og "monstersalg". 

Interiørbutikken Kid som tar over Platekompaniets gamle lokaler i tredje etasjen.
Interiørbutikken Kid tar over Platekompaniets gamle lokaler i tredje etasjen.

Sitt gamle hjem i tredje etasjen på Oslo City er det interiørbutikken Kid som tar over. I en pressemelding fra kjeden forklarer de at det lenge har vært etterspurt en Kid butikk på Oslo City. 

– Vi er utrolig glade for å bli en del av butikkmiksen på Oslo City, og ser veldig frem til åpningsdagen, sier Therese Nilsson, regionleder i Kid Interiør, i pressemeldingen.

Lokalet i tredje etasjen pusses for øyeblikket opp, men skal bli på nær 500 kvadratmeter når den er ferdig. Det er planlagt at Kid åpner dørene den 21. mars.

Også Clas Ohlson skal etablere seg nok en gang utenfor Oslo City sine dører, men den svenske kjeden skal ikke flytte som Platekompaniet. De skal utvide, og tar over et tomt lokale rett utenfor kjøpesenteret.

Den svenske kjeden Clas Ohlson skal flytte inn i H&M sine gamle lokaler rett utenfor Oslo City, som har stått tomme en stund. I motsetning til Platekompaniet skal ikke Clas Ohlson ut av Oslo City, men bare utvider. Det er planlagt at de åpner her i april.
Den svenske kjeden Clas Ohlson skal flytte inn i H&M sine gamle lokaler rett utenfor Oslo City, som har stått tomme en stund. I motsetning til Platekompaniet skal ikke Clas Ohlson ut av Oslo City, men bare utvider. Det er planlagt at de åpner her i april.

– En destinasjon som dekker behov

I juli 2019 bestemte kjeden seg for å legge ned alle sine butikker bortsett fra tre. Våren 2020 ble butikken i Trondheim nedlagt, og butikken i Bergen ble lagt ned sommeren samme år. Butikken i Oslo er nå kjedens eneste fysiske butikk, men kunder kan fortsatt handle på butikkens nettsider.

Selv om strømming er det valgte alternativet for de fleste som konsumerer filmer eller musikk, kan økonomisjef Rune Pettersen forsikre om at de fortsatt er et stort potensiale og marked for salg av musikk, film og spill i Oslo og Norge. 

– Platekompaniet i Oslo er en destinasjon som dekker behovene til alle aldersgrupper og interessefelt. Om det er k-pop, klassikere og nyheter på vinyl, de nyeste spillene og konsollene, eller den nyeste filmen i 4K.Powered by Labrador CMS