Serveringsstedet byMad ved Pilestredet har huset forelesninger og debatter, fester og kulturelle arrangementer. Men nå tar driverne en pause på grunn av en usikker fremtid.
Serveringsstedet byMad ved Pilestredet har huset forelesninger og debatter, fester og kulturelle arrangementer. Men nå tar driverne en pause på grunn av en usikker fremtid.

Setter kafedriften ved Pilestredet på pause: – Ikke lett for kundene å finne frem bak høye byggegjerder og stengte veier

Pilestredets egne kafe og bar byMad tar nå en lengre pause, i det veien utenfor lokalet stenges for trafikk og gjøres om til en anleggsplass. – Når det i tillegg er tøffe tider i utelivsbransjen, handler det om å ta sikre valg i usikre tider, sier daglig leder i byMad, Ruben Normann Karlsen.

Publisert

Den populære kafeen og baren byMad ved Pilestredet har siden oppstarten under pandemien vært både eventlokale og utested, og huset forelesninger og debatter.

Men nå har driverne av serveringsstedet, Mad arkitekter, bestemt seg for å sette kafedriften på pause. Grunnen til det er den midlertidige stengingen av Ring 1, som de sier fører med seg mye usikkerhet.

– Ikke lett for kundene

– Det blir ikke like lett for kundene å finne frem til oss bak høye byggegjerder og stengte veier, sier daglig leder i byMad, Ruben Normann Karlsen.

daglig leder i byMad, Ruben Normann Karlsen
– Vi er stolte av hvordan vi har bidratt til byutviklingen i området, sier daglig leder i byMad, Ruben Normann Karlsen.

Stengingen av Ring 1 skjer fordi Hammersborgtunnelen, som Ring 1 går gjennom, må senkes. Det er et arbeid som kommer til å ta minst tre år, og inkluderer at Ring 1 mellom Pilestredet i vest og Oslo Plaza i øst stenges.

Men Ruben Normann Karlsen peker også på en annen grunn til at de nå tar pause fra driften, med adresse Pilestredet 27.

– Når det i tillegg er tøffe tider i utelivsbransjen, handler det om å ta sikre valg i usikre tider.

– Vært fantastisk å følge utviklingen

Selv om kafédriften settes på pause, påpeker driverne at det ikke betyr slutten for den populære plassen. 

De forsikrer om at de faste, åpne forelesningsrekkene «Fra innsiden» og Nr. 17 vil fortsette, og hver fredag fra klokken 15–22 inviteres det til åpen fredagsbar og afterwork.

Ruben Normann Karlsen sier at det har vært en reise for byMad, og at området Nye Tullin er noe helt annet nå enn da de åpnet dørene i 2021.

ByMad på Tullinløkka startet opp under pandemien, og har vært både eventlokale og utested.
ByMad på Pilestredet startet opp under pandemien, og har vært både eventlokale og utested.

– Det har vært fantastisk å kunne følge utviklingen i området gjennom de siste årene, og komme så tett på byen og menneskene som lever sine liv der vi har vårt virke. Vi har fått mange gode stamgjester, og har vært en viktig, sosial møteplass for nabolaget. 

– Stolte

Siste dag med ordinær kafédrift blir fredag 2. februar.

Karlsen sier at lokalets popularitet har økt med årene, og flere og flere har ønsket å leie det til alt fra private fester og feiringer, til pressekonferanser og produktlanseringer.

– Det vil det blir mer rom for nå, og vi gleder oss til å se en enda større variasjon i hvordan lokalet benyttes, sier Karlsen.

– Vi er stolte av hvordan vi gjennom byMad har bidratt til byutviklingen i området. Det skal vi fortsette med, bare på en litt annen måte.

Finn ut om VårtOslos abonnement passer for deg.

Klikk her!
Powered by Labrador CMS