— Vi har vitner som forteller om relativt aktiv bruk av kniv i forbindelse med slagsmålet, forteller politiet.

Politiet søker personer etter masseslagsmål med kniv på Grønland

Politiet har mottatt flere meldinger om et masseslagsmål i Olafiagangen på Grønland, hvor flere involverte skal ha hatt kniv i hendene.

Publisert

Foreløpig er politiet ikke kjent med at noen skal ha blitt skadd i slagsmålet. Alle de involverte løp fra stedet, Olafiagangen på Grønland, før politiet ankom.

Politiet meldte om hendelsen klokka 17.30. Tjue minutter tidligere ringte flere inn og meldte om et pågående slagsmål ved T-banestasjonen.

— Potensielt veldig alvorlig voldshandling

— Vi har vitner som forteller om relativt aktiv bruk av kniv i forbindelse med slagsmålet. Både trusler og det at de har kniv i hendene når de slåss er noe politiet ser svært alvorlig på, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til NTB.

Det er ingen informasjon om at noen er sett stukket med kniv, men Pedersen vil ikke utelukke at det kan ha skjedd.

Han beskriver dette som en potensielt «veldig alvorlig voldshandling».

Bekymret for at skadde har løpt fra stedet

Politiet var på stedet etter kort tid, men da hadde gjerningspersonene løpt fra stedet i ulike retninger. Ifølge vitner hadde noen løpt til T-banen, mens andre løp i retning Akerselva eller sentrum.

— Vi har kontrollert flere personer i området, men har ikke knyttet noen direkte til hendelsen. Vi har fremdeles en god del patruljer i søk i de aktuelle områdene, for å identifisere gjerningsmenn, sier operasjonslederen.

Politiet er bekymret for at noen skadde kan ha løpt fra stedet.

Innhenter beviser

— I verste fall ligger det noen og blør et sted hvor vi ikke får kontakt med dem. Det er én ting å få tak i de involverte, men det viktigste er å finne noen som kan være skadd, sier Pedersen.

Nå jobber politiet på stedet med vitneavhør og innhenting av annet bevismateriale, deriblant videobeviser.

Politiet har foreløpig ikke mottatt informasjon om årsaken til slagsmålet.

— Vi må etterforske litt videre.

Powered by Labrador CMS