Vålerenga har grunn til å henge med hodet etter en skuffende sereiavslutning. Her får Leonard Zuta (midten) får gult kort av dommer Marius Hansen Grøtta i kampen mot Kristiansund.

Skuffende avslutning - absolutt ingenting gikk Vålerengas vei i siste serierunde

Vålerenga kunne med litt flaks og dyktighet ha kapret fjerdeplassen i Eliteserien etter siste runde. Men med 2-1 tap for Kristiansund endte østkantlaget i stedet på en skuffende sjuendeplass.

2-1 til Kristiansund i siste serierunde er nøyaktig samme resultat som da Vålerenga møtte nordmøringene i hjemme på Intility Arena i vår. Dermed er fasit to seire til Kristiansund.

Ved pausen sto det 0-0 i Kristiansund. Dermed hadde Vålerenga faktisk en mulighet til å klatre opp på fjerdeplassen.

Byttet plass med Kristiansund

Det forutsatte selvsagt seier over Kristiansund, at Lillestrøm avga poeng på Åråsen og at RBK ikke tok igjen Strømsgodsets tomålsledelse på Lerkendal.

Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation byttet drakt med en KFK-spiller og takket tilreisende Vålerenga-tilhengere.

Etter 90 minutter hadde alt gått skeis for Vålerenga. På Lerkendal klarte Rosenborg å utligne til 2-2 og på Åråsen vant LSK 2-0 over Sandefjord. Og på resultattavla sto det 2-1 til nordmøringene.

Dermed ble det aldri noen fjerdeplass på oslolaget. Det endte faktisk med at Kristiansund tok sjetteplassen og Vålerenga endte på plassen bak.

Ender igjen som middelhavsfarer

Etter 66 minutter førte et horribelt balltap av Osame Sahraoui at Kristiansund kunne gå opp til 1-0. Da Vålerenga utlignet var det gjennom et selvmål av hjemmelagets Max Normann Williamsen. Selv ikke å score for egen maskin klarte Vålerenga i årets siste serierunde.

Da Kristiansund fikk straffe knapt ni minutter før slutt, som hjemmelagets Moses Dramwi Mawa satte sikkert i mål, var så og si alt håp om fjerdeplassen ute for Vålerenga.

Igjen ender østkantlaget som en middelhavsfarer i norsk fotballs øverste divisjon.