Begge de siktede etter knivstikkingen på Furuset i Oslo mandag skal framstilles for varetektsfengsling onsdag.
Begge de siktede etter knivstikkingen på Furuset i Oslo mandag skal framstilles for varetektsfengsling onsdag.

En person utskrevet fra sykehus etter Furuset-knivstikkingen

Den ene av de to skadde etter knivstikkingen på Furuset i Oslo mandag er utskrevet fra sykehus. Begge skal framstilles for varetektsfengsling i dag.

Publisert

– Den ene personen som var innlagt på sykehus etter knivstikkingen på Furuset mandag ettermiddag, er nå utskrevet. Han ble avhørt av politiet tirsdag, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

Begge de skadde er siktet ettersom politiet mener de knivstakk hverandre. En av dem er siktet for drapsforsøk, den andre for grov kroppsskade.

De to mennene er 18 og 23 år gamle.

Fengsles i dag

Politiet opplyser ikke om hvem av dem som nå er skrevet ut av sykehus, men opplyste tirsdag at det da bare var mannen som er siktet for drapsforsøk, som har latt seg avhøre i saken.

– Den andre, som er siktet for grov kroppsskade, ønsker ikke å la seg avhøre foreløpig, opplyste leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, tirsdag.

Ifølge TV 2 er det den drapsforsøkssiktede som er utskrevet fra sykehus.

De blir begge framstilt for fengsling i dag, klokken 14 og 15, opplyser politiet.

Tidligere dømt

23-åringen som er siktet for kroppsskade, er tidligere dømt til ubetinget fengsel i ett år og ni måneder for blant annet grov kroppsskade. Også da med kniv, melder VG. Ifølge TV 2 er han også tiltalt i en annen straffesak for å ha skadd en mann under fengselsoppholdet. Han skal møte i retten i denne saken i oktober.

Den andre siktede har tidligere fått forelegg for blant annet bæring av kniv på offentlig sted.

Knivstikkingene skjedde i nærheten av Furuset senter i Oslo. Den ene mannen ble funnet ved åstedet, mens den andre ble funnet i en leilighet ikke langt unna. Politiet mener også at en tredje person var til stede da hendelsen skjedde og er fremdeles interessert i å komme i kontakt med vedkommende.

Powered by Labrador CMS