– Spre budskapet om at vi har åpnet, sier Darya Kudari, som gleder seg til å komme i kontakt med de som ønsker å benytte seg av det populære gratistilbudet.

Darya (30) forventer stor pågang etter nyåpningen på Ensjø: – Når det ikke er betaling og penger i bildet, er det lettere å komme i kontakt med kundene

Allerede før BUA i Malerhaugveien åpnet første dag, sto det folk utenfor og ventet på å få komme inn å leie sportsutstyr. Folk vil vekk fra hålka og glatte fortau og ut i skiløypa og på skøytebanen. Hos BUA får de låne utstyr, og det vet naboene på Ensjø å benytte seg av.

Publisert

Den offisielle åpningen, med snorklipping, varme pølser, varm drikke og taler var på onsdag. 

BUA i Malerhaugveien har vært med i planene til utbygger USBL hele veien da de planla sitt nye boligprosjekt på Ensjø i bydel Gamle Oslo.

Nestleder i bydelsutvalget i Gamle Oslo, Mats Kvaløy-Bjørbekk (Ap), kom med blomster, og minnet oss på at det nå bor mer enn 10.000 mennesker på Ensjø, og at BUA kommer som et sted hvor vi kan lære å dele på ressursene, samtidig som BUA bidrar til å bedre folkehelsa.

Samarbeid med boligbygger

Hos BUA sine utlånssteder kan du gratis få låne sports- og fritidsutstyr. Så her er hyllene fylt opp med ski og skøyter som snart får bein å gå på.

Administrerende direktør i USBL boligbyggerlag, Johan Bruun, var veldig glad for at USBL har vært knyttet til og vært sponsor for BUA helt siden 2016. 

Han håper at BUA i Malerhaugveien kan være med på å skape liv i det nye nabolaget.

Gustav Elias Håverstad Rahman sto for den tradisjonelle snorklippingen. Alt som skal være der i en slik stund, var der, nemlig celebriteter, fotografer, rødt bånd og ei sløv saks.

– Her kan du låne vintersportsutstyr. Det er ikke sikkert neste vinter blir like snørik som denne, og hvor mange barneski blir ikke stående i kjelleren til de blir for små. Her, gjennom BUA, får folk muligheten til å dele, i stedet for å kjøpe nytt. Vi som boligbyggere er opptatt av å lage gode nabolag, og BUA hjelper oss med å få til det, sa Bruun.

John Harald Bondevik er ny som daglig leder i BUA. Han takket USBL for byggingen av BUA i Malerhaugveien. Samtidig som dette vil gagne nabolaget er alle BUAs sentraler åpne for hele befolkningen.

Daglig leder i BUA, John Harald Bondevik.

– Gate full av liv

– BUA er for alle. Gammel og ung, nabo eller ikke, sur eller blir, sa Bondevik i sin tale hvor han kom inn på at BUA i løpet av ti år har leid ut ti millioner enheter, og at virksomheten øker. 

Bare i fjor ble 700.000 ski, skøyter, kjelker og annet friluftslivsutstyr lånt gjennom de nå 260 BUA-sentralene i landet.

– Vi har ikke vært innom her ennå, men jeg vet at klassekameratene til sønnen min har vært her for å låne skøyter. BUA ligger midt i gata vår, og jeg håper det kan bidra til at dette blir en gate full av liv. Det er ingen gjennomkjøring her, så her kan det bli en barnas gate, sa nabo Gunvor Håverstad.

Nestleder i bydelsutvalget i Gamle Oslo, Mats Kvaløy-Bjørbekk, takket på vegne av bydelen. Bak Kvaløy-Bjørbekk, står John Harald Bondevik fra BUA (t.v.) og administrerende direktør i USBL, Johan Bruun.

Gleder seg til rushet før vinterferien

De som kommer innom BUA i Malerhaugveien møter ganske sikkert driftsleder Darya Kudari

Trettiåringen elsker å kommunisere med kundene og har åtte års erfaring fra BUA i Tromsø.

– Når det ikke er betaling og penger i bildet, synes jeg det er lettere å komme i kontakt med kundene. Nå er det snart vinterferie, og da blir det mye å gjøre her. Det gleder jeg meg til, sa Kudari.

Powered by Labrador CMS