Kristian Randen og Hans-Olav Kleven i Kirkens  Bymisjon.
Kristian Randen (t.v) og Hans-Olav Kleven i Kirkens Bymisjon gleder seg stort til onsdagens gjenåpning av Skattkammeret på Frogner Stadion.

Nå kan du igjen låne ski og skøyter gratis på Frogner stadion

Etter å ha vært stengt siden oktober åpner utlånstilbudet Skattkammeret på Frogner stadion igjen:  – De som bruker oss mest er de som trenger det aller mest, sier prosjektleder Kristian Randen.

Publisert

Etter å ha måttet holde stengt siden oktober grunnet mangel på lokaler kan nå en av landets største utleiesentraler for idretts- og friluftsutstyr, Skattkammeret på Frogner stadionigjen åpne for publikum.

Da er det igjen  fritt fram for sports- og friluftsentusiaster til gratis å kunne låne sportsutstyr.

– Fantastisk å være klar til vinteren

– Det er veldig deilig å kunne åpne dørene for publikum igjen, sier prosjektleder for Skattkammeret i Kirkens Bymisjon, Kristian Randen til VårtOslo.

De siste dagene har Randen og kollega Hans-Olav Kleven jobbet på spreng for å få alt på plass i de nye lokalene.

– Det passer jo veldig godt å kunne åpne igjen nå som vinteren faktisk har meldt sin ankomst, mener Randen.

– De som trenger det mest låner mest

Utlånskonseptet hos Skattkammeret er at alt av utstyr er gratis å låne, og på Frogner og ellers i landet har konseptet blitt svært godt mottatt av publikum

Spesielt viktig er tilbudet for de som trenger det aller mest.

Skøyter i hylle
Rundt 400 par nyslipte skøyter venter på vinterens publikumsinnrykk ved utlånsssentralen.

– Det er de som trenger det aller mest som benytter oss hyppigst. Men vi ser også at familier som er pris- om miljøbeviste stadig blir en større kundegruppe, forteller Kleven.

Med et godt utvalg av både ski og snowboard samt rundt 400 par skøyter, er lokalene på Frogner nå godt rustet for å møte en travel vinter.

–  I de travleste periodene opplever vi at det meste av utstyret kan være lånt ut. Men stort sett klarer vi å hoste opp utstyr til de som ønsker det, forsikrer Kristian Randen.

En lang krangel

Når utlånstilbudet på Frogner onsdag igjen kan åpne dørene kommer det etter en lengre uenighet med idrettsmiljøet på Frogner stadion og bymiljøetaten.

Det hele startet i oktober i fjor da utlånssentralen ble kastet ut  av lokalene de disponerte i andre etasje. Årsaken til utkastelsen var at bymiljøetaten og idretten ved stadion mente den aktive idretten trengte mer plass.

Siden den gang har utlånstilbudet holdt til i midlertidige lokaler, men i oktober måtte også disse stenges midlertidig. 

Nå er den nye løsningen med et rom for utlån av skiutstyr og et for utlån av skøyter endelig på plass.

– Gjennom hele prosessen har vi heldigvis hatt en god dialog med  bymiljøetaten. Nå er vi endelig kommet så langt at vi kan åpne igjen, smiler en fornøyd prosjektleder.

Skattkammeret på Frogner holder åpent mandag, onsdag, torsdag, lørdag og søndag.

Powered by Labrador CMS