Krysset Brugata - Storgata er et av byens mest travle steder, med en strøm av reisende med buss og trikk hele dagen. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

– Heller enn å leie muskler, bør Olav Thon finansiere reformsiden i norsk ruspolitikk

Heller enn å jage de narkomane i Brugata, bør Olav Thon finansiere et velferdssenter for rusavhengige. Maktbruk mot sosiale problemer vil gjøre situasjonen verre for rusmisbrukerne.

Publisert

Igjen rasles det med sablene mot Brugata. Det er Olav Thon Gruppen, på vegne av de som leier næringseiendommer av Thon, som reagerer. De rapporterer at miljøet i Brugata fører til bråk og annen uønsket atferd som ødelegger for næringsgrunnlaget til leietakere.

Hvis ikke politi og kommune kan få til en løsning så må man la hardhudede typer flytte inn, som kan drive selvtekt og sette seg i “respekt” i miljøet. Men maktbruk mot sosiale problemer vil gjøre situasjonen verre.

Feilslått narkotikapolitikk

Abelone-medeier (utested nær Brugata) Stian Vaagland har rett når han peker på en feilslått narkotikapolitikk som årsak til utviklingen i Brugata. En narkotikapolitikk der de narkomane nesten bare opptrer som fiender og problemer i vårt samfunn.

At næringsdrivende selvfølgelig ikke bør få sitt grunnlag ødelagt og sjenert av et rusmiljø rundt Brugata, er klinkende klart. Men problemet må løses gjennom reform og endring av hvordan vi behandler de narkomane, ikke gjennom jaging og flytting.

Når problemene er av så fundamental art og de politiske spørsmålene så overveldende synlige, holder det ikke med skylapper og bulldoser.

Gylden mulighet for Thon

Ivar Johansen (SV) ber Olav Thon være med å finansiere et velferdssenter for rusavhengige.

Jeg tenker at over tid vil alle bedrifter som ikke har en sosial eller politisk side måtte forandre seg eller bli utkonkurrert av de som har det. En ren pengemaskin kjøper man ikke produktene til.

Thon burde derfor ansette noen til å løse eller bidra til løsning på en god måte og effektuere at både de som "sjenerer" og hans eget firma får det bedre. En slik aktivitet burde Thon Gruppen støtte helhjertet, siden de er så berørt av problemstillingen. Da ville de også få en positiv merkevarebygging.

Ruspolitikk i endring

Salg av små mengder stoff trenger vi nye løsninger for. Gatesalg vil ikke forsvinne, ei heller naken avhengighet og nød. Men veldig mye kan bli bedre.

Olav Thon Gruppen bør heller leie inn muskler for at reformsiden i norsk ruspolitikk kan få raskere gjennomslag for sine løsninger enn å leie dem inn for å disiplinere Brugata.

Powered by Labrador CMS