Utleieprisene fortsetter oppover i Oslo.

Bolig: Salgsprisene fortsetter å falle, mens leieprisene øker

Økt arbeidsinnvandring, flere flyktninger og fallende kjøpekraft betyr økende etterspørsel etter utleieboliger. Leieprisene vil fortsette å stige i årene som kommer, mener Utleiemegleren.

Publisert

I desember kostet det i gjennomsnitt 11 004 kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Sammenlignet med i fjor, gir det en økning på hele 5,3 prosent.

En 2-roms kostet i gjennomsnitt 14 822 kroner. Dette gir en økning på 8,9 prosent sammenlignet med i fjor.

Gjennomsnittsprisen på 3-roms leilighetene øker også, med 9,4 prosent sammenlignet med fjoråret. Gjennomsnittsprisen for en 3-roms leilighet i Oslo i desember var 18 097 kroner.

– Stor etterspørsel

– Desember har vært en meget aktiv måned sammenlignet med tidligere år. Det har vært stor etterspørsel etter de minste leilighetene og leietakerne ser fortrinnsvis etter 2-roms i sentrale områder, forteller administrerende direktør i Utleiemegleren, Geir Skogheim.

Utleiemegleren forventer større etterspørsel etter boliger etter at egenkapitalkravene for kjøp av sekundærbolig ble endret fra 40 prosent til 15 prosent.

– Den siste tiden har vi også sett en økende etterspørsel etter store familieboliger, det søkes etter boliger til arbeidsinnvandrere, sier Skogheim.

Powered by Labrador CMS